Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Schab z jabłkiem i żurawiną

A+ A-
drukuj
  • schab około 1 i ½ kg w całości razem ze skórą
  • 2 jabłka
  • 4 łyżki konfitury żurawinowej
  • 2 łyżki miodu

Sposób przyrządzania:

Schab rozkroić na płaski placek mięsa, na skrajnym długim brzegu ułożyć poćwiartowane jabłka i konfiturę. Zwinąć w rulon. Mięso z wierzchu posmarować miodem i posolić. Piec w piekarniku w temperaturze 170˚C przez około 1 i 1/2 godziny.

zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Schab
  • Żurawina
  • Jabłka
  • Miód
  • Oliwki zielone

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Omlet

  • Ziemniaki pieczone

  • Mrożony jogurt z borówkami

  • Raclette

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Omlet francuski

    Rozbełtać w naczyniu dwa jajka. Pokroić w kostkę banana i kiwi. Całość wymieszać i wylać na patelnię. Smażyć omlet 1-2 minuty z każdej strony....

    więcej
  • Łosoś teriyaki z grilla

    Łososia marynuj z sosie i liściach tymianku przez pół godziny, następnie grilluj lub piecz na patelni grillowej po 7 min z każdej strony. Podawaj z...

    więcej
  • Makaron ze szparagami i pomidorami

    Szparagi obrać, opłukać i gotować około 15 minut w osolonej wodzie, następnie osączyć. Główki szparagów odkroić i odłożyć, szparagi pokroić...

    więcej
  • Ciasto jogurtowe

    Żółtka ubijać z cukrem do uzyskania puszystej masy, dodać jogurt i dalej ubijać, dodać mąkę, skórkę i ziarenka wanilii. Dodać tłuszcz. Białka...

    więcej

POLECAMY ARTYKUŁY