Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.
Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe.
Sposób przyrządzania:
Przygotować i zamarynować mięso. W przypadku użycia udek, których mięso uważane jest przez niektórych za smaczniejsze, dobrze jest je poodkrawać od kości i pokroić w kostkę. W przypadku użycia piersi, należy pokroić ją w kostkę lub paski. Mięso zamacerować w mieszaninie sosu sojowego, oleju ryżowego, odrobiny sosu chilli i szczypty tartego, świeżego imbiru przez minimum 30 minut.
Następnie namoczyć w wodzie makaron ryżowy, aż stanie się przezroczysty i miękki.
Na rozgrzaną patelnię/wok wlać olej ryżowy, rozgrzać go, wrzucić zamarynowane mięso wraz z marynatą i smażyć na wolnym ogniu przez 8-10 minut. Gdy mięso będzie koloru złotego dodać do niego mieszankę warzyw i smażyć jeszcze 3-5 minut. Dodać odsączony makaron, pokrojony w płatki imbir i szczypior. Całość doprawić przyprawą orientalną, odrobiną sosu chilli i smażyć ok. 3-5 minut.
Danie doskonale dopełnia dodane do niego, świeżo wyjęte z syropu soczyste mango.
lub wyszukaj w przepisach
Zacznij od pomidorów: włóż je do dużego rondla z cebulą, selerem i marchewką i trzymaj na mocnym ogniu pod przykryciem przez dziesięć minut, aż...
więcejJajka i cukier wymieszać, dobrze utrzeć, dodać obie mąki i proszek do pieczenia. Wlać roztopione i ostudzone masło. Dobrze wymieszać ciasto. Do...
więcejBiałka jajek zetrzeć na tarce, cebulę połączyć ze śmietaną i majonezem, doprawić pieprzem. Śledzie ułożyć na talerzach (po dwa na osobę) na...
więcejDo miski wsypać 3–4 czubate płatków, dodać trochę gorącej wody i na 10 minut odstawić, aż napęcznieje. Zalać jogurtem, wymieszanym z odrobiną...
więcej