Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Makaron pappardelle z gruszką, gorgonzolą i orzechami

A+ A-
drukuj
  • 200g gruszki surowej
  • 50g gorgonzoli
  • 10g orzechów włoskich
  • 10g oliwy z oliwek
  • 50g makaronu parpadelle (bezglutenowego)

Sposób przyrządzania:

Gruszki umyć, obrać i pokroić w niewielką kostkę. Poddusić na małej ilości wody, tak, by zmiękły. Orzechy bardzo drobno posiekać. Makaron ugotować w osolonej wodzie, według przepisu na opakowaniu, następnie odcedzić. Ciepły makaron wyłożyć na talerze, posypać startym serem grogonzola, następnie ciepłymi gruszkami i orzechami. Doprawić świeżo zmielonym pieprzem.

kup produkty w Alma24 zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Ser gorgonzola
  • Gruszka
  • Oliwa
  • Orzechy włoskie
kup produkty w Alma24

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Kurczak curry ze szpinakiem

  • Herbata mrożona z owocami

  • Naleśniki pomarańczowe

  • Żurek wielkanocny w chlebkach

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Panini z pieczoną papryką i cukinią

    Do oliwy z oliwek dodać zioła i czosnek, całość zamieszać. Pociąć paprykę na 8 szerokich pasków, a cukinię wzdłuż, na długie plastry. Omaścić...

    więcej
  • Miodowy kurczak z grilla

    Składniki marynaty dokładnie wymieszać , następnie natrzeć nią mięso. Mięso przełożyć do miski, przykryć folią i wstawić do lodówki na co...

    więcej
  • Pierś indyka duszona w białym winie i śmietanie

    Przyrządzić marynatę - przesmażyć na odrobinie masła starte: marchewkę, seler, pietruszkę, cebulę, czosnek oraz pora. Dodać jałowiec w ziarnach i...

    więcej
  • Wątróbka z jabłkiem

    Wątróbkę dokładnie oczyścić z błon. Obtoczyć w mące i zrumienić na patelni, dodać grubo pokrojoną cebulę, następnie jabłka pokrojone w...

    więcej

POLECAMY ARTYKUŁY