Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.
Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe.
Sposób przyrządzania:
Szpinak rozmrozić, odcedzić wodę. Ser feta pokruszyć na drobne kawałki, jajka rozbełtać. Masło roztopić, koperek posiekać. Olej podgrzać w dużym rondlu, dodać cebulę i smażyć aż do zeszklenia. Następnie dodać szpinak, koperek i mąkę i smażyć przez około 10 minut. Po zdjęciu z ognia dodać 100g sera feta, rozbełtane jajka, doprawić. Ciasto filo pociąć w wąskie paski, posmarować każdy roztopionym masłem. Pojedynczy płat posmarować oliwą i złożyć na pół. Na końcu paska nałożyć fałsz i składać w trójkąt. Blachę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia, ułożyć rożki, piec przez około 30 minut w temperaturze 200 stopni.
lub wyszukaj w przepisach
Farsz: 3/4 cebuli pokroić w kostkę i podsmażyć na patelni. Dodać mięso i pokrojoną w kostkę paprykę. Wszystko wymieszać razem z przecierem...
więcejFilet z kurczaka oczyścić, osuszyć, pokroić i podsmażyć na patelni z przyprawą curry, dodać cukinię. Całość dusić pod przykryciem około 10 min....
więcejBorówki opłukać, banana obrać ze skórki. Wszystkie składniki zmiksować w blenderze. Do gotowego napoju dodać kostki lodu.
więcejFilet wrzucić na grillową patelnię i smażyć z obydwu stron po 4 minuty. Szparagi wrzucić do wrzątku na około 4 minuty, polać oliwą i posypać...
więcej