Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.
• na desce powinno się znaleźć miejsce dla różnych gatunków serów: twardych (np. parmezan), pikantnych, delikatnych oraz pleśniowych (np. Roquefort, Blue). Dodajmy dla urozmaicenia sery z dodatkami (np. Speziato i Boschetto).
• łączymy sery z mleka krowiego z serami owczymi (hiszpański Manchego, włoskie Pecorino Toscano lub pleśniowy Basajo) oraz kozimi.
• układając sery na półmisku lub desce, zaczynamy od najłagodniejszego, a potem – podążając zgodnie z ruchem wskazówek zegara – dokładamy sery coraz mocniejsze w smaku.
• podczas degustacji serów kierujemy się również metodą zaczynając od najłagodniejszych a kończąc na najbardziej intensywnych.