Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Onion Rings

A+ A-
drukuj
  • 2 onions
  • ½ cup flour
  • 2 eggs
  • Bread crumbs
  • salt
  • pepper
  • hot pepper powder
  • cooking oil

Sposób przyrządzania:

Cut onion into thick slices and gently separate each ring. Beat the eggs thoroughly and season the batter. Coat onion rings in flour, egg and breadcrumbs. Fry in very hot fat.

zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Oil
  • Onion
  • Salt
  • Black pepper
  • Breadcrumbs
  • Eggs
  • Flour
  • Hot pepper powder

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Kiełbasa z soczewicą po francusku

  • Ciasto jogurtowe

  • Pasta z makreli i sera

  • Curry z dynią

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Jogurtowe lody na patyku

    Truskawki oczyścić, podzielić na części, posypać cukrem, zagotować i wystudzić. Śmietanę ubić i połączyć z jogurtem, sokiem z cytryny i cukrem...

    więcej
  • Cytrusowe orzeźwienie

    Wszystkie składniki wraz z lodem zmiksować, rozlać do szklanek i udekorować listkami mięty.

    więcej
  • Pad thai

    Makaron namoczyć w letniej wodzie na ok.10 min. Odsączyć. W woku lub na dużej patelni na rozgrzanym oleju smażyć czosnek, chilli i mięso. Po chwili...

    więcej
  • Stek Mignon

    Nagrzać piekarnik do 200°C. Z polędwicy wykroić dwa steki o średnicy ok. 7 cm i grubości ok. 5-6 cm. Mieso doprowadzić do temperatury pokojowej. Steki...

    więcej