Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Buckwheat with pomegranate

A+ A-
drukuj
  • 200 grams of buckwheat
  • 1 carrot
  • 1 pomegranate
  • handful of fresh mint
  • handful of dill
  • salt
  • pepper
  • oil

Sposób przyrządzania:

Cook groats. Let stand covered, in order not to cool down. Clean carrot, cut in thin strips. Grits mix with carrot, chopped herbs, grains of pome grenade, spices and a touch of olive oil. Serve warm.

zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Carrots
  • Mint
  • Salt
  • Buckwheat
  • Pomegranate
  • White pepper
  • Dill
  • Extra virgin olive oil

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Jajko sadzone w papryce

  • Płatki z jogurtem i owocami

  • Domowa chałwa

  • Ciasteczka zuziowe

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Pierś z gęsi z pierożkami z kaszy gryczanej i marchewką

    Piersi z gęsi umyć dzień wcześniej i pozostawić na noc do wymoczenia w wodzie, dodając 2 łyżki soli. Następnego dnia gęś wyjąć z wody, osuszyć,...

    więcej
  • Ciasto jogurtowe

    Żółtka ubijać z cukrem do uzyskania puszystej masy, dodać jogurt i dalej ubijać, dodać mąkę, skórkę i ziarenka wanilii. Dodać tłuszcz. Białka...

    więcej
  • Dorsz na parze

    Ugotować wodę w garnku do gotowania na parze, natrzeć dorsza oliwą i położyć go na sicie razem z fasolką szparagową, przykryć i gotować 15 minut....

    więcej
  • Groch z kapustą

    Przez dobę moczyć groch w zimnej wodzie. Następnego dnia gotować groch w czystej wodzie, aż zmięknie. Drobno poszatkować kapustę, dodać przyprawy i...

    więcej