Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Home-made donuts

A+ A-
drukuj
  • 60 dag flour
  • 12 dag margarine
  • 40 dag full-fat cottage cheese
  • 15 dag sugar
  • 2 dag yeast
  • 1 tsp baking powder
  • 2 tbsp cream
  • 4 eggs
  • 3 tbsp butter
  • 1 sachet vanilla sugar
  • salt
  • ¾ cup fruit preserve or marmalade
  • ½ kg lard for frying
  • 1 cup sugar powder for dusting

Sposób przyrządzania:

Prepare dough out of yeast, milk and 3 tablespoons of flour. Set aside and allow to rise. Grind the cottage cheese. Mix the remaining flour with chopped margarine, cream, cottage cheese, eggs, sugar, baking powder, vanilla sugar and salt. Add the previously prepared leaven and knead a soft dough. Form dough balls and insert a teaspoon of preserve or marmalade inside each ball. Set aside and allow to rise. Melt the lard in a large pot. Deep-fry the donuts in hot lard until golden brown.

kup produkty w Alma24 zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Lard
  • Margarine
  • Marmolade
  • Salt
  • Sugar powder
  • Sugar
  • Vanilla sugar
  • Yeast
  • Baking powder
  • Butter
  • Cream
  • Cottage cheese
  • Eggs
  • Fruit preserve
  • Flour
kup produkty w Alma24

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Ciasto ziemniaczane

  • Jogurtowe lody na patyku

  • Zupa szparagowa

  • Foie gras z patelni

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Smażone serki Pizzicotti

    Obtoczyć serki w rozbitym jajku, mące, ponownie w jajku i w bułce tartej. Smażyć serki w bardzo gorącym oleju, osuszyć i podawać bezpośrednio po...

    więcej
  • Pierożki na kremowym szpinaku

    Pierożki gotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. W tym samym czasie rozmrożony szpinak wraz z czosnkiem i cebulką krótko poddusić na patelni,...

    więcej
  • Słodkie Różki z tortilli

    Pokroić tortille, posmarować białkiem jajka i uformować rożki. Położyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Zmieszać twarożek z cukrem...

    więcej
  • Francuski Ratatouille z kozim serem

    Rozgrzać piekarnik do 180 °C. Umyć i pokroić w paski cukinie, papryki oraz bakłażana. Umieścić pokrojone warzywa na blasze do pieczenia i polać...

    więcej