Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.
Baton o miękkiej i kremowej konsystencji. Bazę produktu stanowią miód pszczeli oraz zmielone migdały. Do produkcja Turrona wykorzystuje się turrona duro, z którego, przy użyciu oleju migdałowego, tworzy się miazgę. Powtórne podgrzewanie oraz skrupulatne ugniatanie daje miękką i delikatną mieszankę, do której na końcu dodaje się białko jaja, jako składnik wiążący. Ze względu na zwartą konsystencję, jijona kroi się w grube kawałki. To przepyszny deser po obiedzie, doskonały w kompozycji z filiżanką kawy lub likierem. Pokruszony na kawałki, świetnie pasuje do lodów, które w szczególności pokochają najmłodsi. W Hiszpanii turrona popija się tradycyjnym winem musującym, cava.
Poznaj 122 inspirujące przepisy na bezglutowe ciasta, smakowite mięsa i sałatki dla wybrednych.
zobacz więcej