Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKTUALNE PROMOCJE

5. na specjalne okazje

Czas obowiązywania: 2014-10-09 - 2014-10-22

60098_co-dzis-zrobic.jpg

 

 

   
 Składniki:  
1 kg ryb i owoców morza (np. krewetki, małże, ośmiornice, kawałki oczyszczonych z ości ryb: dorsza, halibuta) świeżych lub mrożonych 53685_krewetki.jpg
1 szklanka posiekanej cebuli 50252_cebula.jpg
80 g tartego sera Grana Padano 3526_grana-padano.jpg
4 duże, posiekane ząbki czosnku 2863_czosnek-2.jpg
2 puszki pomidorów albo 2 szklanki pokrojonych pomidorów truskawkowych 57260_food_joy_puszka_pomidory_5907377060253_net.jpg
Przyprawy 59679_logo-kamis.png: pieprz, szafran, liść laurowy, rozmaryn, tymianek, skórka z pomarańczy, sól i pieprz, natka pietruszki do smaku


60117_lisc.jpg
oliwa do smażenia 57293_food_joy_oliwa_250ml_5907377061120_net.jpg
dodatkowo: sól, 2 litry bulionu rybnego lub jasnego bulionu drobiowego bądź warzywnego  
Przygotowanie:  
60366_zrzut-ekranu-2014-10-08-o-22.05.59.png 60367_zrzut-ekranu-2014-10-08-o-22.06.11.png
  Na patelni lub w rondlu rozgrzej oliwę.
60368_zrzut-ekranu-2014-10-08-o-22.06.15.png 60369_zrzut-ekranu-2014-10-08-o-22.06.23.png
Na rozgrzanej oliwie usmaż posiekaną cebulę wraz z czosnkiem. Pomidory zblenduj, dodaj na patelnię.
60370_zrzut-ekranu-2014-10-08-o-22.06.30.png 60371_zrzut-ekranu-2014-10-08-o-22.06.37-1.png
Posiekaj zioła. Następnie przypraw do smaku. Duś na wolnym ogniu 10 minut. Zalej dwoma litrami bulionu. Doprowadź do wrzenia.
60372_zrzut-ekranu-2014-10-08-o-22.06.54.png 60373_zrzut-ekranu-2014-10-08-o-22.06.56.png
Dodaj kawałki ryby i owoce morza. Gotuj chwilę aż mięso stanie się matowe i sprężyste. 
60374_zrzut-ekranu-2014-10-08-o-22.07.04.png 60375_zrzut-ekranu-2014-10-08-o-22.07.08.png
Zupę podawaj posypaną świeżą natką pietruszki i serem. Najlepiej smakuje z bagietką.
   
60104_200x70_1.png 60105_200x70_3.png

Powiadom znajomego