
Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.
Czas obowiązywania: -
Przygotowanie: | |
![]() |
![]() |
Makaron ugotuj w osolonej wodzie al dente. | |
![]() |
![]() |
Odcedź ale zachowaj pół szklanki wody z gotowania. | Dynię wydrąż i obierz ze skórki. |
![]() |
![]() |
Następnie dynię i skórkę z pomarańczy zetrzyj drobno na tarce, | dodaj wyciśnięty sok z połówki pomarańczy. |
![]() |
![]() |
Szynkę pokrój na duże kawałki. | Obsmaż na maśle aż będzie chrupiąca. |
![]() |
![]() |
Dodaj dynię oraz sok z pomarańczy. Przypraw solą i pieprzem. | Dodaj makaron. Całość zalej wodą z gotowania makaronu i śmietaną. |
![]() |
![]() |
Dokładnie wymieszaj aż sos zgęstnieje. | Dopraw solą i pieprzem. |
![]() |
|
Posyp serem grana padano i podawaj. |
Zobacz inne przepisy z kategorii: | ||||
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |