Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.
Czas obowiązywania: -
Składniki: | |
500 g chudej mielonej wołowiny | |
1 duża cebula | |
400 g pomidorów z puszki |
|
400 ml bulionu wołowego | |
1 czerwona papryka | |
1 puszka czerwonej fasoli | |
15–20 dag gorzkiej czekolady (min. 70 % kakao) | |
skórka z limonki | |
świeże zioła – mięta, pietruszka, kolendra |
|
PRZYPRAWY KAMIS: |
|
sól morska w młynku | |
1/2 łyżeczki kminu rzymskiego | |
1/2 łyżeczki pieprzu Cayenne (lub chilli) | |
czosnek w płatkach | |
1 łyżeczka cynamonu | |
Przygotowanie: | |
W dużym naczyniu podgrzej oliwę z chilli, kminem, cynamonem i skórką otartą z limonki. | |
Dodaj pokrojoną w kostkę cebulę, paprykę oraz czosnek. | Dodaj mięso i wszystko razem zeszklij. Smaż około 10 minut na średnim ogniu, od czasu do czasu mieszając. |
Dodaj pomidory z puszki. | Wymieszaj. |
Dolej bulion. | Dodaj czerwoną fasolę (bez zalewy). |
Przypraw. | Podawaj ze świeżymi ziołami oraz nachos. |
Zobacz inne przepisy z kategorii: | ||||