Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKTUALNE PROMOCJE

Alma Smart Menu - kutia tradycyjna

Czas obowiązywania: -

 

 

Składniki: 1 szklanka pęczaku 2960_kasza.jpg  

1 szklanka masy makowej

 62844_shutterstock_227126812.jpg 1/2 szklanki miodu Food&Joy 28436_food_joy_miod_lipowy_5907377062752_net.jpg
50 g rodzynek Food&Joy 26090_food_joy_bakalie_rodzynki_zlote_200g_5907377061267_net.jpg 100 g siekanych migdałów 26084_food_joy_bakalie_migdaly_w_platkach_150g_5907377061199_net.jpg
50 g innych bakalii (kandyzowane skórki pomarańczy, daktyle, figi, suszone śliwki, wiśnie, ananasy) 26080_food_joy_bakalie_ananasy_suszone_180g_5907377061144_net.jpg 200 g posiekanych drobno orzechów włoskich Food&Joy 55783_52435_wloski-orzech.bmp

PRZYPRAWY KAMIS:

mielony kardamon

 62627_gapfill-kardamon.jpg 61433_smaku-dodaje.jpg
Przygotowanie:  
62742_zrzut-ekranu-2014-12-17-o-12.22.33.jpg 62733_a05.jpg
  Orzechy pokrój na drobne kawałki.
62734_a09.jpg 62735_a14.jpg
Miód wlej na podgrzaną patelnię. Do miodu dodaj rodzynki, płatki migdałowe
62736_a15.jpg 62737_a18.jpg
oraz bakalie: ananas, skórkę pomaranczową lub suszone śliwki. Wymieszaj i podsmaż.
62738_a20.jpg 62739_a21.jpg
Pęczak ugotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu. Ostudź. Wymiaszaj z masą makową.
62740_a24.jpg 62741_a26.jpg
Dodaj podsmażone bakalie. Połącz. Odstaw do lodówki na 12 godzin. Danie najlepiej przygotować dzień przed podaniem.

 

Zobacz inne przepisy z kategorii:    
60562_ikona1.jpg 60563_ikona2.jpg 60564_ikona3.jpg 60565_ikona4.jpg 60566_ikona5.jpg
    60105_200x70_3.png

Powiadom znajomego