
Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.
Czas obowiązywania: -
Przygotowanie: |
|
|
![]() |
Umyty i wysuszony schab natrzyj solą, | |
|
![]() |
majerankiem, |
czosnkiem |
|
![]() |
i marynatą. Zostaw na godzinę w lodówce. Naczynie żaroodporne nasmaruj tłuszczem. |
Mięso delikatnie nakrój i nadziej goździkami. |
![]() |
![]() |
Obłóż śliwkami. Wstaw do nagrzanego do 180 st. C piekarnika i piecz ok. 90 minut podlewając powstałym sosem. Pod koniec pieczenia podlej schab winem. | Przygotuj sos: wszystkie składniki umieść na patelni z grubym dnem i zagotuj. |
![]() |
![]() |
Gotuj do czasu aż sos zgęstnieje (ok. 5 minut). | Mięso podawaj pokrojone w plastry ze śliwkowym sosem. |
Zobacz inne przepisy z kategorii: | ||||
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |