
Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.
Czas obowiązywania: 2014-09-27 - 2014-09-27
Poznaj tajniki powstawania tradycyjnego krakowskiego pieczywa:
|
||
Poznaj tajniki powstawania tradycyjnego krakowskiego pieczywa!
|
||
Chleb jest podstawowym produktem w diecie człowieka, ale nie musi być nudny. W Delikatesach Alma mamy ponad 300 rodzajów chleba zpiekarni o wielopokoleniowych tradycjach. Wyprónuj różne rodzaje chlebów, a przekonasz się, że kanapka może być naprawdę wykwintnym daniem.
|
||
![]() |
![]() |
Weź tradycyjne, świeże pieczywo od sprawdzonego dostawcy. Wybierz ulubione dodatki: |
![]() |
Oliwki - są źródłem witamin A,B,C i E, zawierają takie pierwiastki, jak: żelazo, fosfor czy potas. Uchodzą za symbol młodości i płodności, bo są silnym afrodyzjakiem w kuchni. Obfitują w błonnik. Wskazane dla szczególnie dbających o linię - ponoć hamują apetyt na słodycze. Ich spożywanie korzystnie wpływa na układ pokarmowy. | |
![]() |
Pomidory - zawierają przede wszystkim witaminę C. Są też źródłem witaminy E, beta-karotenu, witamin z grupy B, witaminy PP oraz K. Ponadto są bogactwem składników mineralnych: potasu, wapnia, magnezu czy żelaza. |
|
![]() |
Wędlina - jeden plasterek dobrej wędliny wystarczy, aby nadać kanapce wyjątkowego smaku. Doskonale sprawdzi się szynka parmeńska - bogata w białko, o niewielkiej zawartości tłuszczu. Warto wybierać te prawdziwe posiadające Certyfikat pochodzenia przyznany przez Międzynarodowe Konsorcjum Szynki Parmeńskiej. Świadczy o tym znak w postaci korony z numerem producenta umieszczonym na każdej szynce. | |
![]() |
Ogórki kiszone - mają prawie wszystkie wartości odżywcze co świeże ogórki, są bogate w błonnik. Zawierają dużo wody, dzięki czemu doskonale orzeźwiają, a także chronią organizm przed odwodnieniem. Są bogate w kwas askorbinowy, który jest najbogatszym źródłem witaminy C. Zawierają wapń, potas, magnez. A do tego wspaniale smakują. | |
![]() |
Sery - to dowód na to, że mleko może mieć tysiąc smaków. Pod warunkiem, że przetworzymy je na tysiące sposobów. Wędzenie, gotowanie, suszenie, fermentacja – wszystkie te procesy wykorzystuje sztuka serowarska, by sprostać największym kulinarnym wyzwaniom. W gablotach serowych delikatesów Alma znajdziecie Państwo bogactwo gatunków – od łagodnych, miękkich twarogów czy naturalnie dojrzewających serów pleśniowych do bardzo pikantnych, ostrych i słonych serów żółtych. Wśród nich ważne miejsce zajmują sery wytwarzane w tradycyjny, ręczny sposób według starych, rodzinnych receptur oraz sery pochodzące z Włoch, Hiszpanii, Francji i wiele innych. | |
![]() |
Sałata - kolor zawdzięcza chlorofilowi, który ma działanie bakteriobójcze, pomaga zwalczać infekcje. W ciemnozielonych liściach zewnętrznych, jest więcej witamin i składników mineralnych niż w jasnozielonych środkowych. Sałata zawiera przeciwutleniacze -luteina i zeaksantyna. Jest dobrym źródłem witaminy A, kwasu foliowego, witaminy K, witamin z grupy B, potasu, żelaza i manganu. |