Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKTUALNE PROMOCJE

Alma Smart Menu - Tagliatelle ze szpinakiem w sosie z cydru i suszonych jabłek

Czas obowiązywania: -

61692_nowosc_1.png

61693_spagh.jpg

 61691_zrzut-ekranu-2014-10-29-o-15.08.31-2.jpg
 Składniki:  400 g makaronu spaghetti Food&Joy  57833_food_joy_makaron_spaghetti_500g_5907377060475_n.jpg  
 1 duży pęczek natki pietruszki  48257_natka-pietruszki.jpg  po 10 dag pestek dyni i słonecznika  60592_food_joy_bakalie_pestki_dyni_200g_5907377061137_net.jpg
 20 dag tartego parmezanu Food&Joy  53729_parmezan.jpg  sok z ½ cytryny  5676_cytryny.jpg
 1 łyżka musztardy miodowej  61694_043646204005.jpg  2 ząbki czosnku  2863_czosnek-2.jpg
 ½ szklanki oliwy  57295_food_joy_olej_winogron_750ml_5907377062097_net.jpg  

Przyprawy KAMIS:

pieprz w młynku

sól morska w młynku

 61433_smaku-dodaje.jpg
Przygotowanie:  
61695_zrzut-ekranu-2014-11-13-o-17.40.51.jpg 61696_zrzut-ekranu-2014-11-13-o-17.41.00.jpg
  Pestki dyni i słonecznika upraż na suchej patelni,
61697_zrzut-ekranu-2014-11-13-o-17.41.04.jpg 61698_zrzut-ekranu-2014-11-13-o-17.41.09.jpg
uważając żeby ich nie przypalić. Przełóż do głębokiej miski. 
61699_zrzut-ekranu-2014-11-13-o-17.41.21.jpg 61700_zrzut-ekranu-2014-11-13-o-17.41.25.jpg
Piteruszkę pozwij na drobniejsze kawałki. Dodaj oliwę.
 61701_zrzut-ekranu-2014-11-13-o-17.41.34.jpg  61702_zrzut-ekranu-2014-11-13-o-17.41.43.jpg
Dodaj parmezan. oraz musztardę. Wymieszaj.
 61703_zrzut-ekranu-2014-11-13-o-17.41.53.jpg  61704_zrzut-ekranu-2014-11-13-o-17.41.59.jpg
 Skrop sokiem z cytryny. Zblenduj na gładką pastę. Przypraw pieprzem i solą.
 61705_zrzut-ekranu-2014-11-13-o-17.42.09.jpg  61706_zrzut-ekranu-2014-11-13-o-17.42.19.jpg
Makaron ugotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu, tak aby był al dente.
61707_zrzut-ekranu-2014-11-13-o-17.42.31.jpg

61708_zrzut-ekranu-2014-11-13-o-17.42.41.jpg

Ugotowany makaron wymieszaj z przygotowanym pesto. Przed podaniem posyp startym parmezanem.
Zobacz inne przepisy z kategorii:    
60562_ikona1.jpg 60563_ikona2.jpg 60564_ikona3.jpg 60565_ikona4.jpg 60566_ikona5.jpg
    60105_200x70_3.png

Powiadom znajomego