Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.
W poniedziałek 11-ego lutego w Hotelu Hyatt Regency odbędzie się wydarzenie towarzyskie w dobrym guście - promocja książki znanej malarki i pisarki – Hanny Bakuły.
„GAR ANONIM, czyli z kim jeść” to książka odpowiadająca nie tylko na pytanie zadane w tytule, ale także na wiele innych. Książka opatrzona została pięknymi, zabawnymi ilustracjami autorki, a także urozmaicona różnorakimi przepisami, pochodzącymi z jej bloga. Są to tak naprawę przepisy dla każdego, zarówno kobiet, mężczyzn, pań domu, zabieganych bizneswoman, par i singli. Dla każdego, kto tak jak Klienci Delikatesów Alma, cenią dobry smak.
Jerzy Bralczyk powiedział o publikacji: „Do książek Hanny Bakuły da się odnieść stara i nieco zapomniana metafora łykania i pożerania tego , co napisane. Ze smakiem”.
Agata Młynarska miała powiedzieć: „ Autorka do gara wkłada inteligencję, talent, poczucie humoru i miłość do ludzi. Doprowadza do wrzenia, a później częstuje nielicznych.”
Agata Passent mówi, o autorce, że ta „Potrafi nieźle przysolić…” i dziwi się , że Hanna Bakuła „…nie zamieszała w Wieliczce”.
Spotkanie poprowadzi Maria Szabłowska, a fragment książki przeczyta i skomentuje nie kto inny , jak prof. Jerzy Bralczyk. Wieczór uświetni recital Janusza Olejniczaka.
Przekąski na podstawie przepisów z książki przygotują kucharze hotelu Hyatt Regency z produktów Alma i Food&Joy. Również wszystkie wyjątkowe składniki potraw opisanych w książce są produktami Food&Joy lub pochodzą z Delikatesów Alma.
Będzie smakowicie, więc nie może zabraknąć koneserów dobrego smaku!