Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

TASTE ACADEMY

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Onion tart

A+ A-
drukuj
  • stuffing:
  • 750 g of onion
  • 200 g of favorite cheese
  • 3 eggs
  • 200 ml cream
  • salt
  • pepper
  • oil
  • favorite herbs
  • dough:
  • cup flour
  • ½ cup butter
  • salt
  • water for preparation

Sposób przyrządzania:

From the dough ingredients knead a smooth dough. Place in a buttered mold and carefully prick the bottom with a fork. Brown slightly in an oven at 180 ° C. Dice onion into thick cubes. Gently fry in olive oil and leave to cool down. Roughly grate the cheese, mix with eggs, onions, sour cream, chopped herbs and spices. Pour the filling into the dough and bake 40-50 minutes at 200 ° C.

zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Oil
  • Onion
  • Parmesan cheese
  • Ricotta cheese
  • Robiola cheese
  • Salt
  • Semi - hard cheese
  • Sour cream
  • Water
  • Basil
  • Black pepper
  • Butter
  • Eggs
  • Flour

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Makaron po chińsku

  • Kanapka z kiełkami

  • Żeberka po tajsku

  • Koreczki z łososia

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Roladki z grillowanej cukinii

    Aby móc delektować się smakiem roladek z rusztu, należy grillować cukinię z dwóch stron przez około 5 minut do momentu, aż stanie się delikatnie...

    więcej
  • Małże w sosie pomidorowo – czosnkowym

    Warzywa drobno pokroić, a czosnek zmiażdżyć. Krewetki oczyścić, usunąć głowy i pancerzyki (powinny zostać 2 cm pancerzyka przy ogonie). W dużym...

    więcej
  • Serek z jabłkiem

    Serek przełożyć do miseczki, zetrzeć jabłko, dodać łyżkę miodu, cynamonu i całość wymieszać. Przekąska gotowa. Smacznego!

    więcej
  • Faworki

    Z podanych składników zagnieść jednolite ciasto. Wyrabiać rękami aż będzie gładkie i błyszczące. Włożyć na 30 minut do lodówki. Ciasto bardzo...

    więcej