Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

TASTE ACADEMY

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Grilled salmon with vegetables

A+ A-
drukuj
  • 2 potatoes
  • 4 shallots
  • 1 red pepper
  • olive oil
  • salt
  • pepper
  • Dijon mustard
  • lemon juice
  • honey
  • dill
  • parsley
  • 2 glass spinach

Sposób przyrządzania:

To prepare a tasty dressing, mix the following ingredients: lemon juice, honey, Dijon mustard and olive oil. Then cook two potatoes until soft, strain them, dry and cut into strips. Then finely chop dill and parsley. Cut red pepper into 2 cm x 2 cm pieces, grill with potatoes for several minutes, season with olive oil, finely chopped dill and parsley. In the last step season salmon with pepper and salt and grill the fish for about 5–7 minutes on each side. Finally, combine the dressing with spinach, put fish with vegetables on a plate and enjoy the meal.

zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Herbata mrożona z owocami

  • Ciasto rabarbarowe z migdałową kruszonką

  • Smażone serki Pizzicotti

  • Amerykańskie pancakes

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Tarta cebulowa

    Ze składników ciasta wyrobić gładką masą. Ułożyć w nasmarowanej masłem formie i dokładnie nakłuć dno widelcem. Piec do lekkiego zrumienienia w...

    więcej
  • Zapiekanka makaronowa z gorgonzolą

    Ugotować makaron al dente, osuszyć i wsypać ponownie do gorącego garnka. Zmiksować razem śmietanę, jajka i gałkę muszkatołową, dodać miękką...

    więcej
  • Awokado smoothie

    Szpinak opłukać, kawałki ogórka i awokado obrać, a następnie pokroić w mniejsze kawałki (obierając awokado, należy pamiętać o usunięciu pestki)....

    więcej
  • Brushetta salsa

    Pieczywo pokroić w kromki, ułożyć na blasze do pieczenia. Skropić oliwą z oliwek, piec w temperaturze około 200°C przez ok 3-5 minut. Papryki obmyć...

    więcej