Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Sałatka warzywna

A+ A-
drukuj
  • ½ szklanki zielonego groszku świeżego lub mrożonego
  • 4 ziemniaki o zwartym miąższu
  • 2 marchewki
  • 2 pietruszki
  • ½ selera
  • 1 cebula
  • 2 ogórki kiszone
  • 200 g jogurtu naturalnego
  • 4 łyżki majonezu
  • 1 łyżka musztardy
  • 4 łyżki drobno posiekanej natki pietruszki
  • 2 łyżki drobno posiekanej natki kopru
  • kilka jajek ugotowanych na twardo
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

Ziemniaki, marchewki, pietruszki i seler ugotować w mundurkach do miękkości, obrać i pokroić w kostkę , groszek jeśli jest mrożony gotować przez parę minut. Cebulę i ogórki pokroić w kostkę. Wszystko wymieszać i przyprawić. Sałatkę podawać na półmisku z jajkami pokrojonymi w ćwiartki.

zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Seler
  • Cebula
  • Ziemniaki
  • Ogórki kiszone
  • Groszek
  • Sól
  • Jajka
  • Pietruszka
  • Koperek
  • Musztarda
  • Jogurt naturalny
  • Majonez
  • Natka pietruszki
  • Pieprz mielony
  • Marchew

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Zupa z soczewicy

  • Kaszotto z mieloną wołowiną

  • Ryba w galarecie

  • Grillowana polenta z cukinią i sałatką pomidorową

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Fusilli z mięsem i warzywami

    Aby móc delektować się fusilli z mięsem i warzywami na wstępie należy umyć i pokroić łopatkę w gulaszową kostkę. Następnie mięso oprószyć...

    więcej
  • Zielona surówka

    Kapusty posiekać, zasypać odrobiną soli i ugnieść dłońby aby warzywa zmiękły i puściły wodę. Dodać posiekaną cebulkę, szczypiorek i natkę....

    więcej
  • Jogurt z płatkami i jabłkiem

    Obrać i pokroić w kostkę jabłko, dodać do jogurtu razem z garścią orzechów nerkowca oraz płatkami pełnoziarnistymi lub jaglanymi. Lekka i pożywna...

    więcej
  • Łosoś w czerwonym curry

    Na głębokiej patelni rozgrzać olej/oliwę dodać pastę curry z cebulą. Smażyć ok. 5 minut, stale mieszając. Następnie należy dodać mleko kokosowe...

    więcej