Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.
Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe.
Sposób przyrządzania:
Oczyścić polędwiczkę z błon i rozbić cienko na możliwie jak największego sznycla. Przygotować farsz: czosnek i cebulkę drobno posiekać, delikatnie zeszklić, dodać umyte kurki, podsmażyć, dodać przyprawy, natkę pietruszki i białe wino. Zredukować i ostudzić. Farsz rozłożyć na polędwiczce i zwinąć jak zrazy. Podsmażyć delikatnie z każdej strony, po czym ułożyć na papierze do pieczenia i wstawić do pieca na około 15-20 minut w temperaturze 180°C. Delikatnie rozgotować kaszę pęczak, po jej przestudzeniu wymieszać ją z kawałkami koziego sera, przyprawami i rozmarynem. Zawinąć kaszę z serem w sparzony wcześniej liść kapusty włoskiej. Smażyć „gołąbki” na sklarowanym maśle z dodatkiem czosnku, następnie delikatnie zapiec w piecu. Sos pieczeniowy połączyć z odrobiną octu balsamicznego i przyprawami, nie zapominając o cukrze. Wykończyć sos masłem.
lub wyszukaj w przepisach
Wołowinę, włoszczyznę i przyprawy zalać wodą w dużym garnku, zagotować i zmniejszyć ogień. Gotować około 2-3 godziny, aż bulion będzie...
więcejSchab rozkroić na płaski placek mięsa, na skrajnym długim brzegu ułożyć poćwiartowane jabłka i konfiturę. Zwinąć w rulon. Mięso z wierzchu...
więcejBezy pokruszyć delikatnie na małe kawałki. Ubić śmietanę z dodatkiem cordialu z kwiatów bzu Belvoir. Do miski ze śmietaną ostrożnie dodać...
więcejZ garści mąki, drożdży, cukru i ½ szklanki mleka rozrobić zaczyn, przykryć i odstawić do wyrośnięcia, około 15-20 minut. Wszystkie składniki...
więcej