
Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.
Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe.
Sposób przyrządzania:
Aby mięso było bardziej soczyste i miało bardziej wyrazisty smak najlepiej uprzednio pokroić je w kostkę, oprószyć solą i pieprzem, zalać oliwą z oliwek i odstawić na 2 godziny do lodówki.
Zamarynowane mięso podsmażyć na wolnym ogniu do lekko-złotawego koloru. Odstawić. Na większej patelni rozgrzać olej (ale nie do maksymalnej temperatury), wrzucić wyciśnięty czosnek i smażyć przez ok. 20 sekund (nie może zacząć zmieniać koloru). Dodać szpinak i chwilę podsmażać. Następnie dodać mięso i wszystko razem smażyć na wolnym ogniu około 2-3 minuty.Dodać rozdrobniony ser i mieszać do uzyskania kremowej konsystencji. Następnie wlać jogurt, dobrze wymieszać i dusić przez kolejne 3-5 minut na wolnym ogniu. Tak powstały sos podawać z ugotowanym al dente makaronem.
lub wyszukaj w przepisach
Na rozgrzaną patelnię grillową włożyć dorsza grillując go 6-8 minut z jednej strony. Na patelnię wlać olej, wrzucić opłukany szpinak oraz drobno...
więcejW rondelku lekko zeszklić na maśle posiekaną cebulę. Dodać ryż. Wlać wino i mieszać aż wyparuje. Dodać gorący bulion. Gotować na wolnym ogniu pod...
więcejPomidory sparzyć, obrać ze skórki, wydrążony miąższ pokroić w kostkę. Do pomidorów dodać łyżkę oliwy, szczyptę oregano i posiekaną bazylię....
więcejPrzepis na domowe lody śmietankowe: 2 jajka sparzyć, oddzielić białka od żółtek. Do żółtek dodać łyżkę cukru i zmiksować do uzyskania...
więcej