Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.
Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe.
Sposób przyrządzania:
Aby mięso było bardziej soczyste i miało bardziej wyrazisty smak najlepiej uprzednio pokroić je w kostkę, oprószyć solą i pieprzem, zalać oliwą z oliwek i odstawić na 2 godziny do lodówki.
Zamarynowane mięso podsmażyć na wolnym ogniu do lekko-złotawego koloru. Odstawić. Na większej patelni rozgrzać olej (ale nie do maksymalnej temperatury), wrzucić wyciśnięty czosnek i smażyć przez ok. 20 sekund (nie może zacząć zmieniać koloru). Dodać szpinak i chwilę podsmażać. Następnie dodać mięso i wszystko razem smażyć na wolnym ogniu około 2-3 minuty.Dodać rozdrobniony ser i mieszać do uzyskania kremowej konsystencji. Następnie wlać jogurt, dobrze wymieszać i dusić przez kolejne 3-5 minut na wolnym ogniu. Tak powstały sos podawać z ugotowanym al dente makaronem.
lub wyszukaj w przepisach
Ciasto wyrobić i schłodzić w lodówce przez około 2 godziny. Potem rozwałkować ciasto na grubość około 3 milimetrów, wykrawać kółeczka...
więcejNa wstępie należy dokładnie wyszorować ziemniaki, zalać je wodą, posolić i gotować do miękkości. Po ugotowaniu warzyw trzeba delikatnie...
więcejW misce połączyć mąkę z drożdżami, solą, oliwą z oliwek oraz letnią wodą i zagniatać przez 8–10 minut, aż ciasto zrobi się miękkie i...
więcejKalafior podzielić na różyczki i podsmażyć na rozgrzanym maśle. Zagotować bulion (z 1 l wody), następnie dodać różyczki kalafiora, a po ok 10-15...
więcej