Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Grillowana makrela z warzywami i puree ziemniaczanym

A+ A-
drukuj
  • surowa makrela
  • natka pietruszki
  • koperek
  • cukinia
  • papryka
  • masło
  • kwaśna śmietana
  • pomidorki koktailowe
  • ziemniaki
  • oliwa

Sposób przyrządzania:

Na wstępie należy dokładnie wyszorować ziemniaki, zalać je wodą, posolić i gotować do miękkości. Po ugotowaniu warzyw trzeba delikatnie ściągnąć ich skórkę, dodać łyżkę masła i dwie łyżki kwaśnej śmietany. Pokroić w plasterki cukinię, paprykę, dodać pomidorki koktajlowe, obtoczyć warzywa w oliwie i grillować. Na koniec wystarczy posolić do smaku makrelę, włożyć do środka ryby natkę pietruszki i garść koperku oraz grillować około 15 minut.

zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Cukinia
  • Ziemniaki
  • Makrela
  • Sól
  • Kwaśna śmietana
  • Koperek
  • Masło
  • Natka pietruszki
  • Oliwa
  • Papryka
  • Pieprz czarny
  • Pomidory koktajlowe

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Ryba zapiekana z mozzarellą i pomidorami

  • Tuńczyk na ciepło w suszonych pomidorach

  • Burritos drobiowe

  • Wiosenne krokiety

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Sałatka śledziowa z buraczkami

    Ziemniaki i buraki gotujemy, studzimy, obieramy i kroimy w drobną kostkę. Cebulę siekamy. Ogórki, jabłko i płaty śledziowe kroimy w większą kostkę....

    więcej
  • Rösti

    Ziemniaki ugotować w mundurkach na półtwardo w osolonej wodzie, obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebulę posiekać, ser zetrzeć na tarce o...

    więcej
  • Sałatka ziemniaczana po austriacku

    Ziemniaki ugotować w mundurkach, po ostygnięciu pokroić w cienkie kawałki. Cebule obrać, posiekać, zalać bulionem przygotowanym z kostki rosołowej....

    więcej
  • Pad thai

    Makaron namoczyć w letniej wodzie na ok.10 min. Odsączyć. W woku lub na dużej patelni na rozgrzanym oleju smażyć czosnek, chilli i mięso. Po chwili...

    więcej