Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.
Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe.
Sposób przyrządzania:
Wodę podgrzać w garnuszku , wsypać cukier, mieszać aż się rozpuści i odstawić do ostygnięcia. Miętę lub melisę poszatkować bardzo drobno, pozostawić parę listków do dekoracji. Arbuza obrać ze skórki, oczyścić z pestek, pokroić na kawałki i zmiksować w mikserze. Do zmiksowanego arbuza dodać przestudzoną wodę z cukrem, sok z cytryny i poszatkowane liście mięty lub melisy, wymieszać raz jeszcze. Puree wlać do szerokiego i niskiego naczynia, następnie włożyć go zamrażarki na min.2-3 godziny, od czasu do czasu (co 20-30minut) mieszając do momentu kiedy granita będzie przypominać grube kryształki. Granitę zeskrobywać łyżką i kłaść do szklanych pucharków. Udekorować listkiem mięty.
lub wyszukaj w przepisach
Zagotować fasolkę i kalafiora w osolonej wodzie. Pociąć kalafiora na małe różyczki i ostudzić w wodzie z lodem. Przeciąć cebulę na pół i...
więcejKromki pieczywa razowego pokropić oliwą z oliwek, następnie nałożyć szynkę, kawałki pomidora, sera feta i posypać startym parmezanem. Kanapki piec...
więcejSchab umyć, osuszyć i delikatnie rozbić. Posmarować oliwą i wetrzeć rozmaryn. Kaszę ugotować wg instrukcji na opakowaniu. Buraki ugotować (około 30...
więcejRyż gotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. W woku rozgrzać łyżkę oleju, dodać drobno posiekany czosnek i imbir, chwilę podsmażać, dodać...
więcej