Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.
Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe.
Sposób przyrządzania:
Kaszę wrzucić na lekko osolony wrzątek i ugotować al dente. Mięso pokroić w kostkę, doprawić i przesmażyć na oliwe. Dynię pokroć w równą kostkę, dodać do mięsa i delikatnie przesmażyć na oliwie. Zalać bulionem. Po kilku minutach dodać posiekane pomidory i przyprawy. Poddusić 2-3 minuty. Dodać kaszę, sok pomarańczowy i posiekane zioła i wymieszać.
lub wyszukaj w przepisach
Usmażyć mięso na rozgrzanym oleju w garnku z grubym dnem. Dodać cebulę i czosnek i smażyć przez kolejne 2-3 minuty. Dodać pomidory i cukier i dusić...
więcejDo dużej miski wsypać suche składniki i dodać mokre (woda, rozpuszczone masło i jajka). Wyrobić całość do uzyskania jednolitej masy. Przykryć...
więcejZ fenkuła usunąć zielone łodygi i odciąć dół z korzenia, pokroić na cieniutkie plasterki i wrzucić do bardzo zimnej wody na 3-5, w tym czasie...
więcejRozgrzać piekarnik do 200 ° C. Obciąć zdrewniałe końce fasolki (z jednej strony), wrzucić do wrzącej wody i gotować około 3-4 minut. Odcedzić. Z...
więcej