Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Potrawka z kaszą jaglaną

A+ A-
drukuj
  • 250 g kaszy jaglanej
  • 250 g chudego mięsa
  • 100 g dyni
  • 2 pomidory
  • szklanka bulionu
  • garść natki pietruszki
  • 1/4 szklanki soku z pomarańczy
  • sól
  • pieprz
  • oliwa

Sposób przyrządzania:

Kaszę wrzucić na lekko osolony wrzątek i ugotować al dente. Mięso pokroić w kostkę, doprawić i przesmażyć na oliwe. Dynię pokroć w równą kostkę, dodać do mięsa i delikatnie przesmażyć na oliwie. Zalać bulionem. Po kilku minutach dodać posiekane pomidory i przyprawy. Poddusić 2-3 minuty. Dodać kaszę, sok pomarańczowy i posiekane zioła i wymieszać.

zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Bulion
  • Sok z pomarańczy
  • Filet z kurczaka
  • Dynia
  • Sól
  • Natka pietruszki
  • Oliwa extra virgin
  • Pieprz mielony
  • Pomidory
  • Kasza jaglana

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Makaroniki

  • Horta - zielona wyspa

  • Krewetki w cieście filo

  • Polędwiczki wieprzowe w pesto

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Naleśniki śmietankowe – przepis podstawowy

    Rozdzielić żółtka od białek. Żółtka z cukrem zmiksować, dodać śmietanę i mąkę. Białka ubić i połączyć z masą. Smażyć na rozgrzanej...

    więcej
  • Sernik na zimno z kwiatem bzu

    Mikserem lub ręcznie pokrusz herbatniki aż zamienią się w okruszki. Rozpuść masło na wolnym ogniu po czym dodaj pokruszone herbatniki oraz cukier i...

    więcej
  • Halibut z brokułami i grzybami leśnymi

    Rybę przyprawić solą i pieprzem, smażyć na odrobinie oliwy z obu stron przez 5 minut. Następnie wstawić na ok. 5 - 10 minut do lekko nagrzanego (ok....

    więcej
  • Sałatka z gorgonzolą, orzechami i gruszką

    Gruszki oczyścić z gniazd nasiennych i podzielić na ósemki. Na patelni roztopić 1 łyżkę masła, dodać miód. Owoce wrzucić na rozgrzaną patelnię,...

    więcej

POLECAMY ARTYKUŁY