
Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.
Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe.
Sposób przyrządzania:
Kapustę sparzyć we wrzątku. Po kolei, ostrożnie odkrawać pojedyncze liście. Posiekaną cebulę i zmiażdżony czosnek delikatnie zeszklić. Połączyć z mięsem, ryżem, jajkiem i przyprawami. Porcje farszu zawijać w liście kapusty. Na dnie garnka ułożyć mniejsze listki kapusty, na nich ściśle układać zawinięte gołąbki. Zalać wodą, dodać przyprawy i gotować na małym ogniu do zmiękczenia kapusty. Pod koniec dodać passatę.
lub wyszukaj w przepisach
Śliwki umyte i bez pestek wrzucić do rondla, dodać cukier żelujący oraz rozgniecione banany. Dokładnie wymieszać. Laskę wanilii przeciąć na pół...
więcejSoczewicę ugotować, dodając bulionu. Cebulę oraz marchew pokroić w kostkę, podsmażyć na oliwie, a następnie dodać do gotującej się soczewicy....
więcejDuże, płaskie naczynie żaroodporne posmarować cienko oliwą. Ułożyć w nim filety z ryby(obsypane delikatnie pieprzem i solą do smaku) oraz cząstki...
więcejMięso pokroić na grube plastry w poprzek włókien. Na moment przed grillowaniem doprawić solą i pieprzem. Grillować po 3 minuty z każdej strony....
więcej