Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Zupa z soczewicy

A+ A-
drukuj
  • 50 dag soczewicy
  • 2 małe cebule
  • 2 pomidory (lub pomidory z puszki)
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • kostka bulionu warzywnego
  • 3 marchewki
  • 2 ząbki czosnku
  • oliwa z oliwek
  • przyprawy: pieprz, sól

Sposób przyrządzania:

Soczewicę ugotować, dodając bulionu. Cebulę oraz marchew pokroić w kostkę, podsmażyć na oliwie, a następnie dodać do gotującej się soczewicy. Dodać sparzone pomidory pokrojone w kostkę (lub pomidory z puszki), koncentrat pomidorowy, sprasowany czosnek, na koniec doprawić. Gotować, aż soczewica będzie miękka.

zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Bulion
  • Cebula
  • Czosnek
  • Sól
  • Oliwa
  • Pieprz mielony
  • Marchew
  • Pomidory

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Sałatka z chorizo i mozzarellą

  • Risotto z warzywami

  • Sałatka z kiełkami

  • Sakiewki parmeńskie

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Kutia

    Oczyszczoną pszenicę moczyć w wodzie przez 10 godzin. Następnie zagotować i moczyć ponownie 10 godzin. Mak oczyścić, sparzyć i zmielić. Wymieszać...

    więcej
  • Pomidory faszerowane serem feta

    Z pomidorów wydrążyć miąższ, pokroić w kostkę. Ser feta rozdrobnić i wymieszać z jogurtem. Czosnek przecisnąć przez praskę, wymieszać z...

    więcej
  • Biała pizza z serem i łososiem

    W misce połączyć mąkę z drożdżami, solą, oliwą z oliwek oraz letnią wodą i zagniatać przez 8–10 minut, aż ciasto zrobi się miękkie i...

    więcej
  • Makaron w wersji romantic

    Makaron ugotować al dente w lekko osolonej wodzie. Odkroić końcówki szparagów, resztę pokroić w mniejsze kawałki. Pomidorki koktajlowe umyć i...

    więcej

POLECAMY ARTYKUŁY