Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Zupa jarzynowa z brukselką

A+ A-
drukuj
  • 2 marchweki
  • 1 pietruszka
  • 1/2 selera
  • 1 por
  • 1/2 pęczka szczypiorku
  • 1 l bulionu
  • 200 g brukselki
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

Marchewkę, pietruszkę, selera i pora pokroić w plasterki. Gotować w bulionie. Gdy warzywa zaczną mięknąć dodać brukselkę i gotować jeszcze kilka minut. Doprawić do smaku i posypać posiekanym szczypiorkiem.

zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Por
  • Bulion
  • Seler
  • Szczypiorek
  • Sól
  • Pietruszka
  • Brukselka
  • Pieprz mielony
  • Marchew

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Tort kawowo-czekoladowy

  • Spaghetti al pomodoro wedługu Audrey Hepburn

  • Joulutorttu

  • Tartiflette z serem i grzybami

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Nóżki "spieczone słońcem"

    Pałeczki nasmarować chilli, zmiażdżonym czosnkiem i olejem. Piec w piekarniku w temperaturze 180˚C około 30-45 minut - do zrumienienia.

    więcej
  • Kacze udko pieczone

    Udko umyć, osuszyć i oprószyć majerankiem, przełożyć do naczynia żaroodpornego i podlać delikatnie wodą oraz oliwią. Nastawić piekarnik na 180...

    więcej
  • Risotto z warzywami

    Na patelni rozgrzać oliwę, wrzucić pokrojonego w kostkę kurczaka, podsmażyć. Następnie dodać ryż i pół szklanki wody (dusić kilka minut). Dodać...

    więcej
  • Roladki z szynki z melonem i kaparami

    Serek wymieszać z lekko posiekanymi kaparami, solą, pieprzem i oliwą. Na plasterkach szynki układać masę z serka i delikatnie zwijać w roladki. Melona...

    więcej

POLECAMY ARTYKUŁY