Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Zupa kapuściana

A+ A-
drukuj
  • 1/2 główki białej kapusty
  • 1/2 główki włoskiej kapusty
  • 200 g kiszonej kapusty
  • 200 chudych żeberek
  • 1/2 pęczka włoszczyzny
  • sól
  • pieprz
  • sos sojowy

Sposób przyrządzania:

Żeberka umyć, pokroić w mniejsze kawałki. Zalać wodą, odszumić i gotować. Po 15 minutch dodać pokrojoną włoszczyznę. Gotować do miękkości. Wyciągnąć mięso i warzywa do ostygnięcia. Do wywaru dodać kiszoną kapustę. Gotować 15 minut nastepnie dodać poszatkowane kapusty. Gotować kolejne 15 minut. Doprawić do smaku przyprawami i sosem sojowym(uwaga jest bardzo słony). Przed podaniem dodać do zupy obrane mięso i warzywa.

zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Włoszczyna
  • Sos sojowy
  • Kapusta włoska
  • Sól
  • Kapusta biała
  • Żeberka
  • Kapusta kiszona
  • Pieprz mielony

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Pieczony łosoś z papryką, cukinią i bakłażanem

  • Jajecznica na słodko

  • Pierogi z kapustą i grzybami

  • Kanapka Deluxe

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Zupa chrzanowa

    Ziemniaki gotować w bulionie do miękkości, zmiksować, dodać chrzan i śmietanę. Podawać w podgrzanych talerzach ze świeżym pieczywem wiejskim....

    więcej
  • Mus malinowy z tofu

    Do pojemnika blendera wrzucić lekko rozmrożone maliny i wlać syrop. Tofu rozdrobnić i dodać do malin i syropu. wszystkie składniki zmiksować do...

    więcej
  • Burger śródziemnomorski z Caponatą

    Mięso doprawić, dodać jajko i wyciśnięty czosnek. Formować burgery, grillować lub piec z każdej strony przez około 4 min. Pity przekroić na pół,...

    więcej
  • Roladki z szynki z orzeszkami Pini

    Orzeszki uprażyć na suchej, gorącej patelni. Na środku plasterka szynki ułożyć garść umytej rukoli, i łyżkę orzeszków, skropić lekko oliwą,...

    więcej

POLECAMY ARTYKUŁY