Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Kofty jagnięce w chlebkach pita

A+ A-
drukuj
  • 500 g chudej mielonej jagnięciny
  • 1 łyżeczka przyprawy garam masala
  • 1 łyżka miodu
  • chlebki pita
  • dodatki (według uznania): sałata, pomidor
  • jogurt naturalny

Sposób przyrządzania:

Jagnięcinę wymieszać z przyprawą garam masala. Uformować małe kofty, grillować na patelni grillowej kilka minut. Pod koniec polać miodem aby się skarmelizował. Chlebki pita pogrzać i rozciąć. Nakładać do nich kofty, sałatę, pomidory. Polać jogurtem naturalnym i od razu podawać.

zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Garam masala
  • Sałata
  • Pita
  • Jogurt naturalny
  • Miód
  • Mięso mielone
  • Pomidory

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Świąteczna przystawka - jajka z sardynkami i kawiorem

  • Szaszłyk wegetariański

  • Pesto bazyliowo melisowe

  • Sałatka ziemniaczana po austriacku

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Kociołek tatrzański (bogracz) z baraniny

    Bardzo drobno posiekaną cebulę zezłocić na smalcu. Zdjąć z ognia, wsypać paprykę, dokładnie wymieszać, wlać pół szklanki wody. Postawić na...

    więcej
  • Grillowanie krewetki

    Krewetki oczyścić. Z pozostałych składników przygotować marynatę. Wrzucić do niej krewetki i zamieszać by równomiernie pokryły się zalewą....

    więcej
  • Pierś indyka duszona w białym winie i śmietanie

    Przyrządzić marynatę - przesmażyć na odrobinie masła starte: marchewkę, seler, pietruszkę, cebulę, czosnek oraz pora. Dodać jałowiec w ziarnach i...

    więcej
  • Żytnie razowe pieczywo na świeżym zakwasie

    Z mąki i wody w proporcjach 1:1 przygotować zaczyn. 100g mąki wymieszać (drewnianą lub plastikową łyżką) z letnią wodą (100g), aby otrzymać...

    więcej

POLECAMY ARTYKUŁY