Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Cebulowe krążki

A+ A-
drukuj
  • 2 cebule
  • ½ szklanki mąki
  • 2 jajka
  • bułka tarta
  • sól
  • pieprz
  • ostra papryka
  • olej do smażenia

Sposób przyrządzania:

Cebulę pokroić w grube plastry i delikatnie oddzielić każdy krążek. Jajka dokładnie rozbić i doprawić. Krążki obtaczać kolejno w mące, jajku i bułce tartej. Smażyć na mocno rozgrzanym tłuszczu.

kup produkty w Alma24 zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Bułka tarta
  • Cebula
  • Papryka ostra
  • Sól
  • Jajka
  • Mąka
  • Pieprz biały
kup produkty w Alma24

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Tofu z dżemem chilli

  • Buraczki na zimę

  • Jagnięcina w musztardzie z purre ziemniaczano selerowym

  • Pierogi z kaszą gryczaną

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Powidło śliwkowe z czekoladą

    Wydrylowane śliwki wrzucić do garnka i powoli gotować, przez około 2 godziny, wystudzić. Następnego dnia gotować również przez kolejne 2-3 godziny,...

    więcej
  • Zielone farfalle

    Makaron wrzucić na osolony wrzątek i gotować według przepisu na opakowaniu. Zmieloną wołowinę podsmażać z czosnkiem przez około 5 minut na oliwie,...

    więcej
  • Krewetki w cieście filo

    Świeże krewetki należy oczyścić z pancerzy i ogonków. Jeśli mrożone – wrzucić na wrzącą wodę i gotować ok. 2-3 minuty, odcedzić. Tak...

    więcej
  • Czekoladowa panna cotta z gruszką

    Warstwa czekoladowa W małej misce rozpuść żelatynę w mleku, energicznie mieszając. W rondelku podgrzać śmietanę z cukrem, następnie wrzucić...

    więcej

POLECAMY ARTYKUŁY