Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Kurczak curry ze szpinakiem

A+ A-
drukuj
  • filet z kurczaka 150 g
  • oliwa 10 g
  • kwaśna śmietana 20% 15 g
  • curry w proszku 5 g
  • ryż paraboliczny 50 g
  • szpinak świeży 100 g

Sposób przyrządzania:

Pokroić w kostkę filet z kurczaka, wymieszać z curry i oliwą. Kawałki mięsa obsmażyć na rozgrzanej patelni. Po kilku minutach wlać na patelnię kwaśną śmietanę, wymieszać całość, zmniejszyć ogień i gotować jeszcze 5 minut. Ugotować ryż. Na koniec dodać liście świeżego szpinaku. Danie gotowe. Smacznego!

kup produkty w Alma24 zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Ryż
  • Curry
  • Filet z kurczaka
  • Szpinak
  • Oliwa
kup produkty w Alma24

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Dorsz na parze

  • Rzodkiewkowe smoothie

  • Francuski Ratatouille z kozim serem

  • Ciasto herbaciane z rodzynkami

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Krewetki marynowane w zielonej herbacie

    Zaparzyć herbatę w 100 ml gorącej wody. Do zimnego naparu dodać czosnek, skórkę cytrynową i paprykę. Krewetki marynować od 1/2 do 2 godzin....

    więcej
  • Makaron ze szpinakiem i fetą

    Szpinak przelać wrzątkiem, przestudzić, pokroić i wrzucić na rozgrzany tłuszcz, dodać rozdrobnione ząbki czosnku, chwilę podsmażyć na niedużym...

    więcej
  • Szaszłyki jagnięce z sosem tzatziki

    Sos tzatziki: Ogórek zetrzeć na tarce, wymieszać z jogurtem, drobno posiekaną cebulą i czosnkiem. Doprawić łyżką soku z cytryny oraz ziołami...

    więcej
  • Pasta z makreli i sera

    Rzodkiewki pokroić na małe kawałki. Twaróg z makrelą wymieszać, ugniatając widelcem. Dodać rzodkiewkę, doprawić do smaku solą i pieprzem.

    więcej