Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Grillowany schab

A+ A-
drukuj
  • kasza gryczana 30 g
  • schab 100 g
  • burak czerwony 200 g
  • cebula 20 g
  • jabłko 100 g
  • ocet balsamiczny 5 g
  • rozmaryn 10 g
  • oliwa 5 g

Sposób przyrządzania:

Schab umyć, osuszyć i delikatnie rozbić. Posmarować oliwą i wetrzeć rozmaryn. Kaszę ugotować wg instrukcji na opakowaniu. Buraki ugotować (około 30 - 40 minut) i ostudzić. Jabłko oraz zimnego buraka utrzeć na tarce z grubymi oczkami, dodać pokrojoną cebulę i ocet. Całość doprawić do smaku solą i pieprzem. Schab wrzucić na rozgrzaną patelnię i grillować po 3 - 4 minuty z każdej strony.

kup produkty w Alma24 zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Rozmaryn
  • Schab
  • Cebula
  • Kasza
  • Ocet balsamiczny
  • Oliwa
kup produkty w Alma24

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Rozmarynowa roladka z polędwiczki wieprzowej

  • Zupa z ciecierzycą

  • Horta - zielona wyspa

  • Halibut z brokułami i grzybami leśnymi

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Makaron bezglutenowy z kurczakiem i gorgonzolą

    Aby mięso było bardziej soczyste i miało bardziej wyrazisty smak najlepiej uprzednio pokroić je w kostkę, oprószyć solą i pieprzem, zalać oliwą z...

    więcej
  • Bogracz

    Wołowinę i boczek pokroić w średniej wielkości kostkę, cebulę - w małą kostkę. Dodać do dużego, głębokiego garnka z podgrzanymi czterema...

    więcej
  • Marynowany pastą Tom-Yum i trzcinowym cukrem filet halibuta

    Zrobić karmel z cukru trzcinowego, następnie dodać białe wino i pastę Tom-Yum oraz sok z cytryny. Zagotować. Zmiksować, doprawić do smaku i...

    więcej
  • Roladki cielęce z bekonem w sosie porto

    Piekarnik rozgrzać do temperatury 200°C. Cielęce eskalopki ułożyć obok siebie. W razie potrzeby utłuc przy pomocy tłuczka do mięsa. Doprawić solą...

    więcej