Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.
Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe.
Sposób przyrządzania:
Wołowinę, włoszczyznę i przyprawy zalać wodą w dużym garnku, zagotować i zmniejszyć ogień. Gotować około 2-3 godziny, aż bulion będzie intensywny i esencjonalny.
Polędwicę wołową obrać z włókien obtoczyć w przyprawie pięciu smaków i obsmażyć na bardzo dużym ogniu na patelni grillowej z każdej strony, odłożyć aby soki się wyrównały (mięso ma być różowe w środku). Po 10 minutach pokroić w poprzek włókien na cieniutkie plasterki. Makaron ryżowy namoczyć w wodzie aż zmięknie. W miseczkach rozłożyć makaron, pokrojoną marchewkę, polędwicę, kiełki, posypać kolendrą, a zaraz przed podaniem polać wrzącym bulionem i od razu podawać.
lub wyszukaj w przepisach
Mąkę zmieszać z solą, wkruszyć/wsypać drożdże, wlać stopniowo wodę i oliwę, wyrabiając ręką/łyżką/hakiem miksera miękkie, elastyczne...
więcejRoztopić na patelni masło, dodać dwa jajka, banana pokrojonego w plasterki oraz kawałki 3 mandarynek. Smażyć do czasu ścięcia się jajek. Słodkie...
więcejDo miski wsypać 3–4 czubate płatków, dodać trochę gorącej wody i na 10 minut odstawić, aż napęcznieje. Zalać jogurtem, wymieszanym z odrobiną...
więcejRozgrzać piekarnik do 180 st. Foremkę do pieczenia (wielkości filiżanki) nasmarować masłem. W misce zmieszać ricottę, jajko, cukier i wanilię, po...
więcej