Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Grillowany śledź w szpinakowo-pomidorowym sosie

A+ A-
drukuj
  • świeża tuszka ze śledzia
  • czosnek
  • świeży szpinak
  • ziemniaki
  • olej z winogron
  • suszone pomidory w oleju

Sposób przyrządzania:

Ziemniaczki pokroić w cząstki, obtoczyć w oleju z pestek winogron i suszonym tymianku, doprawić solą i pieprzem. Piec w piekarniku ok. 40 min aż do zrumienienia. Tuszkę śledziową przyprawić i piec na grillu lub na grillowej patelni. Pomidory suszone pokroić, wrzucić na patelnię z rozgniecionym czosnkiem i krótko smażyć. Następnie dodać świeży szpinak, doprawić odrobiną soli i pieprzu i dusimy do miękkości. Gotową rybę polać sosem pomidorowo-szpinakowym i podawać z upieczonymi ziemniaczkami.

zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Czosnek
  • Szpinak
  • Ziemniaki młode
  • Olej z pestek winogron
  • Śledź
  • Marchew
  • Pomidory suszone

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Awokado z krewetkami lub wędzonym łososiem

  • Makaron tagliatelle w sosie pomidorowym

  • Orientalna Ice Tea

  • Łosoś w papilotach

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Kanapka z kiełkami

    Ciabattę pokroić wzdłuż, kromki posmarować masłem, ułożyć ser, ogórki, wędlinę i kiełki, przykryć druga połową pieczywa.

    więcej
  • Sałatka z awokado, szynką i jajkiem

    Roszponkę umyć i osuszyć. Jaja ugotować na twardo, ostudzić i przekroić na 4 części. Połówkę awokado pokroić w kostkę, natomiast pomidor...

    więcej
  • Sernik na zimno z kwiatem bzu

    Mikserem lub ręcznie pokrusz herbatniki aż zamienią się w okruszki. Rozpuść masło na wolnym ogniu po czym dodaj pokruszone herbatniki oraz cukier i...

    więcej
  • Polędwiczki cielęce w sosie gorgonzola

    Mięso umyć, pokroić w kawałki, przyprawić solą, pieprzem, majerankiem, ziołami prowansalskimi oraz przeciśniętym przez praskę czosnkiem i...

    więcej

POLECAMY ARTYKUŁY

  • Tylko w Almie

    zobacz więcej

  • Jak przygotować deskę...

    Wymyślona i spopularyzowana przez...

    zobacz więcej