Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Club Sandwich z łososiem i pomidorami

A+ A-
drukuj
  • 100 g sera Beemster Medium pokrojonego w plastry
  • lekko opieczonych kromek chleba z mąki kukurydzianej lub pszennej
  • majonez i (pikantny) ketchup
  • Kilka listków sałaty lodowej lub czerwonej cykorii, bez twardych nasad liści
  • 1 cienko pokrojony pomidor
  • 100 g wędzonego łososia
  • świeżo zmielony czarny pieprz
  • 4 wykałaczki

Sposób przyrządzania:

Wymieszać majonez z ketchupem i rozprowadzić na kromkach chleba. Na dwóch kromkach ułożyć sałatę i ser. Przykryć dwoma plastrami łososia i pomidorem. Posypać świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Aby złożyć kanapki, każdą dolną kromkę należy przykryć jedną z pozostałych kromek. Każdą kanapkę przekroić ukośnie i umocować kromki przy pomocy wykałaczek.

zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Wiosenne krokiety

  • Bocadillos z kalmarami

  • Sandacz w orzeszkach piniowych

  • Słodkie Różki z tortilli

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Kanapki z kawiorem

    Kromki pumpernikla posmarować cienko masłem. Ułożyć plasterek pomidora, posypać go solą i pieprzem. Na tym ułożyć plasterek fety i łososia...

    więcej
  • Babka wielkanocna dwukolorowa

    Jajka i cukier wymieszać, dobrze utrzeć, dodać obie mąki i proszek do pieczenia. Wlać roztopione i ostudzone masło. Dobrze wymieszać ciasto. Do...

    więcej
  • Suflety paprykowe z serem

    Olej na patelni podgrzać i delikatnie podsmażać cebulę oraz papryki (przez 4–6 minut, aż zmiękną i większość wilgoci wyparuje). Zmiksować...

    więcej
  • Karp pieczony

    Rybę oczyścić, umyć, odciąć płetwy i głowę, podzielić na dzwonka i przyprawić. Panierować w jajku i bułce tartej i rumienić na oliwie....

    więcej