Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Sałatka grecka z ricottą

A+ A-
drukuj
  • roszponka 30g
  • sałata lodowa 30g
  • oliwki czarne 30g
  • papryka zielona 100g
  • ogórek świeży 100g
  • pomidor 100g
  • oliwa 10g
  • oregano 5g
  • ricotta(min 30%)100g

Sposób przyrządzania:

Pomidor, paprykę oraz ogórka pokroić w kostkę. Dodać roszponkę oraz rozdrobnioną sałatę lodową. Wymieszać z ricottą. Wrzucić pokrojone na pół oliwki. Posypać oregano do smaku oraz pokropić oliwą. Smacznego!

kup produkty w Alma24 zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Sałata lodowa
  • Ser ricotta
  • Roszponka
  • Oregano
  • Ogórek
  • Oliwa extra virgin
  • Oliwki czarne
  • Papryka zielona
  • Pomidory
kup produkty w Alma24

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Sałatka z ricottą i gruszką

  • Amerykańskie pancakes

  • Herbata mrożona z owocami

  • Orientalna Ice Tea

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Kurczak z mango (dla 4 osób)

    Na patelni na małej ilości oleju podsmażyć cebulę, następnie wlać mleczko kokosowe, bulion, pokrojone kawałki suszonego mango i gotować na wolnym...

    więcej
  • Łosoś z soczewicą

    Soczewicę zagotować razem z marchewką, łyżką oliwy z oliwek i masłem, aż warzywa będą miękkie. Po zagotowaniu zdjąć soczewicę z ognia i...

    więcej
  • Jagnięcina w musztardzie z purre ziemniaczano selerowym

    Mięso posmarować musztardą Dijon, posolić. Piec na patelni grillowej 5-7 minut. Pokroić w poprzek włókien na drobne paski. Ziemniaki i seler pokroić...

    więcej
  • Sałatka z serem scamorza i figami

    Zagotować fasolkę i kalafiora w osolonej wodzie. Pociąć kalafiora na małe różyczki i ostudzić w wodzie z lodem. Przeciąć cebulę na pół i...

    więcej