Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Krewetki z grilla w aromatycznym sosie

A+ A-
drukuj
  • 20 dużych krewetek
  • 100 g masła
  • 5 filecików anchois
  • 2 łyżeczki musztardy
  • natka pietruszki
  • sól
  • mielony pieprz
  • 3 ząbki czosnku
  • oliwa
  • cytryna

Sposób przyrządzania:

Krewetki opłukać. Nadziać na szpadki, przyprawić do smaku solą i pieprzem, skropić oliwą z oliwek i cytryną. Ułożyć na ruszcie i piec, obracając przez około 10 minut. Sos: rozpuścić na patelni masło, usmażyć z posiekanym czosnkiem. Dodać musztardę, anchois, sok z cytryny – całość utrzeć. Krewetki posypać natką pietruszki. Podawać z przygotowanym sosem oraz ćwiartkami cytryny.

kup produkty w Alma24 zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Cytryny
  • Czosnek
  • Sól
  • Krewetki
  • Musztarda
  • Masło
  • Natka pietruszki
  • Oliwa
  • Pieprz mielony
  • Anchois
kup produkty w Alma24

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Polędwiczki cielęce w sosie żurawinowym

  • Pierogi z kapustą i grzybami

  • Wątróbka z jabłkiem

  • Sernik na zimno z kwiatem bzu

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Makaron bezglutenowy z kurczakiem i gorgonzolą

    Aby mięso było bardziej soczyste i miało bardziej wyrazisty smak najlepiej uprzednio pokroić je w kostkę, oprószyć solą i pieprzem, zalać oliwą z...

    więcej
  • Łosoś w czerwonym curry

    Na głębokiej patelni rozgrzać olej/oliwę dodać pastę curry z cebulą. Smażyć ok. 5 minut, stale mieszając. Następnie należy dodać mleko kokosowe...

    więcej
  • Lekka sałatka

    Pokrojone warzywa (ogórek i rzodkiewka - w plasterki, papryka - słupki, pomidorki - na pół) dodać do sałaty, wymieszać. Całość skropić olejem z...

    więcej
  • Pomidory faszerowane serem, tuńczykiem i oliwkami

    Nagrzać piekarnik do temperatury 200°C. Odciąć wierzchołki pomidorów. Wydrążyć pomidory za pomocą ostro zakończonej łyżeczki i posypać wnętrze...

    więcej

POLECAMY ARTYKUŁY