Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Parmigiana z białym serem robiola i miętowym pesto

A+ A-
drukuj
  • 50 g sera robiola
  • 1 bakłażan
  • 1 cukinia
  • 3 gałązki świeżej mięty
  • 40 g bułki tartej
  • oliwa extra virgine
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

Zmiksować listki mięty z 2 łyżkami oliwy, kostką lodu, solą i pieprzem. Umyć, poszatkować i szybko zgrillować warzywa. W brytfannie ułożyć warstwy z cienkich plastrów sera rabiola i warzyw, przykryć bułką tartą i odrobiną oliwy. Piec przez 10 minut w temperaturze 180 °C. Podawać z pesto miętowym.

kup produkty w Alma24 zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Bakłażan
  • Bułka tarta
  • Cukinia
  • Ser robiola
  • Sól
  • Mięta
  • Oliwa extra virgin
  • Pieprz czarny
kup produkty w Alma24

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Sałatka z kuskusem i oliwkami

  • Roladki z szynki z melonem i kaparami

  • Potrawka z kaszą jaglaną

  • Granita z arbuza

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Kurczak w rozmarynie z czosnkiem

    Kawałki kurczaka umyć i osuszyć. Czosnek zmiażdżyć, z rozmarynu obrać listki. Kurczaka natrzeć przyprawami, czosnkiem, rozmarynem, skórką z cytryny...

    więcej
  • Łosoś teriyaki z grilla

    Łososia marynuj z sosie i liściach tymianku przez pół godziny, następnie grilluj lub piecz na patelni grillowej po 7 min z każdej strony. Podawaj z...

    więcej
  • Domowa chałwa

    Nasiona sezamu zmielić w młynku do kawy. Dodać miód, wanilię i olej sezamowy. Wymieszać. Podawać z malinami.

    więcej
  • Szaszłyki jagnięce z sosem tzatziki

    Sos tzatziki: Ogórek zetrzeć na tarce, wymieszać z jogurtem, drobno posiekaną cebulą i czosnkiem. Doprawić łyżką soku z cytryny oraz ziołami...

    więcej

POLECAMY ARTYKUŁY