Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Kiełki z patelni

A+ A-
drukuj
  • kiełki
  • olej sezamowy

Sposób przyrządzania:

Kiełki razem z olejem wrzucić na rozgrzaną patelnię i krótko podsmażyć - do podgrzania, idealne jako dodatek do dań głównych.

zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Olej słonecznikowy
  • Kiełki sojowe

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Kurczak po chińsku z warzywami

  • Włoskie risotto z warzywami (porcja dla 6 osób)

  • Sałatka z awokado, szynką i jajkiem

  • Joulutorttu

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Francuski Ratatouille z kozim serem

    Rozgrzać piekarnik do 180 °C. Umyć i pokroić w paski cukinie, papryki oraz bakłażana. Umieścić pokrojone warzywa na blasze do pieczenia i polać...

    więcej
  • Zapiekana ricotta

    Rozgrzać piekarnik do 180 st. Foremkę do pieczenia (wielkości filiżanki) nasmarować masłem. W misce zmieszać ricottę, jajko, cukier i wanilię, po...

    więcej
  • Mini tarty z warzywami

    Z maki, masła, szczypty soli i wody zarobić ciasto. Podzielić na 4-5 porcji, każdą rozwałkować i włożyć do małych form na tarty o średnicy...

    więcej
  • Cytrusowe orzeźwienie

    Wszystkie składniki wraz z lodem zmiksować, rozlać do szklanek i udekorować listkami mięty.

    więcej