Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Mold cheese and shrimp canapés

A+ A-
drukuj
  • 10 shrimps in brine
  • 10 salted crackers
  • slices of mold cheese, e.g. Brie
  • lemon juice
  • salt
  • white pepper
  • dill
  • corn salad
  • cherry tomatoes

Sposób przyrządzania:

Season the cheese with salt, pepper and lemon juice to achieve a distinct hot and sour flavour. Place a slice of cheese on a cracker, pin a toothpick with a shrimp on it into the cracker (when in softens), garnish with dill or corn salad sprig and a piece of a cheery tomato. Brie can be replaced with goat cheese, and the shrimps can be replaced with smoked salmon.

kup produkty w Alma24 zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Lemon
  • Salt
  • Salted crackers
  • Shrimps
  • White pepper
  • Brie cheese
  • Cherry tomatoes
  • Corn salad
  • Dill
kup produkty w Alma24

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Hiszpańska tortilla

  • Kurczak z mango (dla 4 osób)

  • Przekąska z jajecznicy

  • Spaghetti frutti di mare

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Lasagne z warzywami

    Nadzienie: obraną cebulę pokroić w ósemki, razem z czosnkiem lekko zrumienić na rozgrzanym tłuszczu. Przełożyć do dużego rondla. Cukinie pokroić w...

    więcej
  • Potrawka z kaszą jaglaną

    Kaszę wrzucić na lekko osolony wrzątek i ugotować al dente. Mięso pokroić w kostkę, doprawić i przesmażyć na oliwe. Dynię pokroć w równą...

    więcej
  • Ciasto ziemniaczane

    Ziemniaki ugotować i dokładnie pognieść. Cebulę drobno posiekać i lekko podsmażyć na oliwie. Żółty ser zetrzeć na grubej tarce, ricottę...

    więcej
  • Gazpacho – hiszpański chłodnik (porcja dla 3-4 osób)

    Pokroić w drobną kostkę: oczyszczone papryki, cebulkę, ogórek ze skórką, obrane pomidory i przeciśnięty przez praskę czosnek. Do warzyw wlać sos...

    więcej