Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Italian risotto with vegetables (6 servings)

A+ A-
drukuj
  • 320 g rice
  • 1 l hot broth
  • 1 medium-sized onion, finely chopped
  • 40 g butter
  • 1 glass white wine
  • freshly grated parmesan cheese
  • optional ingredients, e.g. slices of zucchini, peppers, asparagus or green peas

Sposób przyrządzania:

Fry the chopped onion in a saucepan until translucent. Add the rice. Pour in the wine and stir until the wine evaporates. Add the hot stock. Cover and simmer over a low heat for 15-20 minutes, stirring occasionally, until the rice softens and becomes tender and creamy. Add the vegetables. Scatter Parmesan over the dish at the end. Season to taste. Leave covered for 2 more minutes.

kup produkty w Alma24 zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Onion
  • Parmesan cheese
  • Rice
  • Zucchini
  • Asparagus
  • Bell pepper
  • Broth
  • Butter
  • Green peas
kup produkty w Alma24

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Pizza sędziego

  • Kasza gryczana z granatem

  • Pieczeń cielęca z indykiem i marchewką

  • Roladki z grillowanej cukinii

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Zupa szparagowa

    Szparagi obrać, części zdrewniałe wyrzucić, czubki – około 2cm odłożyć. Łupiny dodać do bulionu i gotować na małym ogniu około 15 minut....

    więcej
  • Kurczak w kiwi

    Filet pokroić na kotleciki i odpowiednio doprawić solą, pieprzem, papryką i ziołami. Następnie mięso należ podsmażyć lub ugotować na parze. Kiwi...

    więcej
  • Hiszpańskie churros z czekoladą

    W garnku zagotować wodę z solą, masłem i cukrem. Mąkę wymieszać z cynamonem, wanilią i wsypać całość do wrzątku. Całość energicznie mieszać...

    więcej
  • Buraczki na zimę

    Buraki opłukać, posegregować w dwóch grupach wielkościowych: w jednym garnku ugotować małe buraczki, w drugim – większe (te drugie muszą gotować...

    więcej