Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Italian risotto with vegetables (6 servings)

A+ A-
drukuj
  • 320 g rice
  • 1 l hot broth
  • 1 medium-sized onion, finely chopped
  • 40 g butter
  • 1 glass white wine
  • freshly grated parmesan cheese
  • optional ingredients, e.g. slices of zucchini, peppers, asparagus or green peas

Sposób przyrządzania:

Fry the chopped onion in a saucepan until translucent. Add the rice. Pour in the wine and stir until the wine evaporates. Add the hot stock. Cover and simmer over a low heat for 15-20 minutes, stirring occasionally, until the rice softens and becomes tender and creamy. Add the vegetables. Scatter Parmesan over the dish at the end. Season to taste. Leave covered for 2 more minutes.

kup produkty w Alma24 zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Onion
  • Parmesan cheese
  • Rice
  • Zucchini
  • Asparagus
  • Bell pepper
  • Broth
  • Butter
  • Green peas
kup produkty w Alma24

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Sok owocowo-warzywny

  • Koktajl - Miętowy Czar

  • Sakiewki z kurczakiem

  • Domowe müsli – zdrowy początek dnia

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Smażona pierś kaczki

    Zamarynowaną wcześniej pierś kaczki delikatnie naciąć ze strony skóry w drobną kratkę. Następnie smażyć ją od strony skóry, aż wytopi się...

    więcej
  • Pulpeciki cielęce z makaronem

    Cebule obrać, pokroić w drobną kostkę. Mięso wraz z jedną pokrojoną cebulą przemielić w maszynce, następnie wymieszać ze śmietaną, jajkiem,...

    więcej
  • Bogracz

    Wołowinę i boczek pokroić w średniej wielkości kostkę, cebulę - w małą kostkę. Dodać do dużego, głębokiego garnka z podgrzanymi czterema...

    więcej
  • Sałatka z makrelą i pomidorkami

    Ziemniaki ugotować i pokroić na większe kawałki. Pomidorki umyć i przekroić na pół. Paprykę pokroić w paski, a cebulę - w krążki. Makrelę...

    więcej