Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.
Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe.
Sposób przyrządzania:
Cebule obrać, pokroić w drobną kostkę. Mięso wraz z jedną pokrojoną cebulą przemielić w maszynce, następnie wymieszać ze śmietaną, jajkiem, bułką tartą i doprawić solą oraz pieprzem. Z całości uformować małe kulki, obtoczyć je mąką, odstawić. W głębokim naczyniu podsmażyć drugą z pokrojonych cebul, dodać czosnek przeciśnięty przez praskę, pulpeciki (czekać, aż się zrumienią), a następnie przecier pomidorowy i pomidory w puszce. Gotować wszystko na małym ogniu, pod przykryciem, przez około 25 minut. Doprawić przyprawami. W osobnym naczyniu ugotować makaron tagliatelle (zgodnie z instrukcją na opakowaniu). Danie układać na talerzu w następującej kolejności: ugotowany makaron, pulpety w sosie, tarty parmezan.
lub wyszukaj w przepisach
W misce wymieszać dokładnie mąkę ze szczyptą soli, jajkiem i mlekiem. Połączyć z cukinią, startą na tarce o grubych oczkach. Doprawić świeżo...
więcejWyrobić ciasto. Rozwałkować i wyłożyć nim formę na tartę. Nakłuć widelcem i schłodzić w lodówce przez ok. 1 godzinę. Przygotować farsz: w...
więcejPomidorki koktajlowe pokroić na połówki, wymieszać z rukolą i roszponką. Polać miodem, octem balsamicznym i oliwą, delikatnie wymieszać i posypać...
więcejZeszklić cebulę pokrojoną w kostkę, dodać obrane i pokrojone w kostkę pomidory, czosnek, posiekaną bazylię, sól i pieprz. Wymieszać, dodać ok. 2...
więcej