Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Gnocchi

A+ A-
drukuj
  • mączyste 4 ziemniaki
  • 3 łyżki chudego sera białego
  • jajko
  • 5 łyżek mąki
  • 4 pomidory
  • oliwa
  • ząbek czosnku

Sposób przyrządzania:

Ugotować i przepuścić przez praskę 4 ziemniaki. Następnie połączyć masę z ziemniaków z 3 łyżkami chudego sera, jajkiem, 5 łyżkami mąki i uformować rulony, z których trzeba odcinać małe kluseczki. Gnocchi należy gotować w osolonym wrzątku. Podawać z sosem ze świeżych pomidorów i natki pietruszki. Aby przygotować sos wystarczy połączyć 3 łyżki oliwy, 4 pomidory bez skórki, pietruszkę, mały ząbek czosnku i wszystko podgotować przez 10 min. Smacznego!

zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Naleśniki ze szparagami

  • Groch z kapustą

  • Roladki cielęce z bekonem w sosie porto

  • Granatowa Sangria

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Sałatka z kuskusem i oliwkami

    Kaszę zalać wodą 1 cm nad poziom kaszy, doprawić solą i odstawić pod przykryciem od czasu do czasu mieszając. Oliwki odsączyć, pokroić w plasterki....

    więcej
  • Przekąska z jajecznicy

    Jajka rozbić tak, aby ¾ wysokości skorupki zostało całe. Drobno posiekaną cebulkę zeszklić, na to wlać jajka. Jak tylko białko na dnie zacznie się...

    więcej
  • Ryba po grecku

    Marchewkę, seler i pietruszkę zetrzeć na grubych oczkach, cebulę i pora drobno pokroić. Warzywa podsmażyć na odrobinie oleju, dorzucić przyprawy,...

    więcej
  • Jajecznica ze szczypiorkiem

    Jajko usmażyć na rozgrzanym maśle. Dodać pokrojony szczypiorek. Smacznego!

    więcej