Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Granatowa Sangria

A+ A-
drukuj
  • 1 litr soku z granatu
  • 2 szklanki soku jabłkowego
  • 1 pomarańcza
  • 10 malin lub truskawek
  • 2 kiwi
  • 1 mango
  • ½ szklanki syropu cukrowego

Sposób przyrządzania:

Sok z granatu i sok jabłkowy wymieszać z syropem cukrowym. Pomarańczę i kiwi obrać ze skórki i pokroić w cienkie plasterki. Obrane mango pokroić na nieduże kawałki i razem z malinami/truskawkami wrzucić do soku. Wymieszać, schłodzić przez kilka godzin w lodówce, najlepiej pozostawić na noc. Podawać w szklanej misie lub dzbanku.

kup produkty w Alma24 zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Sok z granata
  • Sok jabłkowy
  • Truskawki
  • Kiwi
  • Mango
  • Pomarańcz
  • Syrop cukrowy
kup produkty w Alma24

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Makaron fusilli z pomidorami, serem Ricotta i szparagami

  • Sałatka z rukoli i parmezanu

  • Horta - zielona wyspa

  • Roladki z szynką wędzoną i szałwią

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Krem cebulowy

    Cebulę drobno posiekać. Lekko zeszklić na oliwie. Dodać posiekany czosnek i bulion. Doprawić i gotować 15-20 minut. Dokładnie zmiksować wszystko...

    więcej
  • Jajka faszerowane

    Jajka przeciąć na pół, wyjąć żółtka. Serek połączyć z drobno posiekanym lub zmielonym łososiem i z żółtkami, posiekanym koperkiem oraz sokiem...

    więcej
  • Muffiny z oliwkami

    W misce wymieszać razem wszystkie suche składniki takie jak: mąka, proszek do pieczenia, sól i starty parmezan. Dodać całe jajka wcześniej lekko...

    więcej
  • Francuski Ratatouille z kozim serem

    Rozgrzać piekarnik do 180 °C. Umyć i pokroić w paski cukinie, papryki oraz bakłażana. Umieścić pokrojone warzywa na blasze do pieczenia i polać...

    więcej

POLECAMY ARTYKUŁY