Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Granatowa Sangria

A+ A-
drukuj
  • 1 litr soku z granatu
  • 2 szklanki soku jabłkowego
  • 1 pomarańcza
  • 10 malin lub truskawek
  • 2 kiwi
  • 1 mango
  • ½ szklanki syropu cukrowego

Sposób przyrządzania:

Sok z granatu i sok jabłkowy wymieszać z syropem cukrowym. Pomarańczę i kiwi obrać ze skórki i pokroić w cienkie plasterki. Obrane mango pokroić na nieduże kawałki i razem z malinami/truskawkami wrzucić do soku. Wymieszać, schłodzić przez kilka godzin w lodówce, najlepiej pozostawić na noc. Podawać w szklanej misie lub dzbanku.

kup produkty w Alma24 zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Sok z granata
  • Sok jabłkowy
  • Truskawki
  • Kiwi
  • Mango
  • Pomarańcz
  • Syrop cukrowy
kup produkty w Alma24

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Zupa serowa z ziołami

  • Babka piaskowa

  • Ptysie

  • Faszerowana rolada

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Sałatka pomarańczowa z fenkułem

    Z fenkuła usunąć zielone łodygi i odciąć dół z korzenia, pokroić na cieniutkie plasterki i wrzucić do bardzo zimnej wody na 3-5, w tym czasie...

    więcej
  • Hiszpańska tortilla

    Do miski wbić jajka i rozbić widelcem z odrobiną soli. Ziemniaki obrać i cieniutko pokroić. Rozgrzać oliwę na patelni. Następnie wrzucić ziemniaki i...

    więcej
  • Zupa serowa z ziołami

    Nagrzać piekarnik do temperatury 220°C. Zmieszać starty leżakowany ser Beemster z mąką. Umieścić łyżkę masy serowej na blaszce wyściełanej...

    więcej
  • Sałatka z serem scamorza i figami

    Zagotować fasolkę i kalafiora w osolonej wodzie. Pociąć kalafiora na małe różyczki i ostudzić w wodzie z lodem. Przeciąć cebulę na pół i...

    więcej

POLECAMY ARTYKUŁY