Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Zapiekanka warzywna z serem

A+ A-
drukuj
  • 100g surowej wołowiny
  • 100g surowej marchwii
  • 100g surowej cukinii
  • 100g surowego bakłażanu
  • 100g surowej fasoli szparagowej
  • 30g sera Gouda
  • 20g oliwy z oliwek

Sposób przyrządzania:

Marchew, cukinię i bakłażan pokroić w plastry. Spód naczynia żaroodpornego wyłożyć talarkami marchwi oraz posypać częścią zmielonej wołowiny. Następnie kłaść na przemian cukinię, bakłażan i fasolkę. Całość polać oliwą i posypać startym serem. Piec w temperaturze 180 stopni przez około 45 minut.

kup produkty w Alma24 zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Bakłażan
  • Borówki
  • Cukinia
  • Wołowina
  • Marchew
kup produkty w Alma24

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Kaszotto z mieloną wołowiną

  • Zupa czosnkowa

  • Pasztet z tofu

  • Sałatka warzywna

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Sałatka z kiełkami

    Sałaty ułożyć na talerzu, z pieczywa usmażyć tosty na maśle, kalafior podzielić na różyczki i zblanszować go 5 minut we wrzącej wodzie,...

    więcej
  • Łosoś z brokułami

    Brokuły ugotować na parze, wrzucić razem z łososiem na rozgrzaną patelnię. Smacznego!

    więcej
  • Faszerowana rolada

    Schab rozciąć tak, aby powstał jeden płaski płat. Czosnek zmiażdżyć. Mięso z jednej strony nasmarować oliwą, majerankiem, czosnkiem, solą i...

    więcej
  • Bułeczki owsiane

    Do dużej miski wsypać suche składniki i dodać mokre (woda, rozpuszczone masło i jajka). Wyrobić całość do uzyskania jednolitej masy. Przykryć...

    więcej

POLECAMY ARTYKUŁY