Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Pizzicotti cheese skewers

A+ A-
drukuj
  • Pizzicotti cheese
  • cherry tomatoes
  • 1 eggplant
  • 1 zucchini
  • 1 onion
  • 100 g ricotta cheese
  • extra virgin olive oil
  • salt
  • pepper

Sposób przyrządzania:

Wash the vegetables. Dice the eggplant and the zucchini into Pizzicotti cheese-sized cube and sauté with some olive oil and a dash of salt and pepper. Alternate with cheese, tomatoes and onion on skewers or toothpicks.

kup produkty w Alma24 zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Onion
  • Pizzicotti cheese
  • Ricotta cheese
  • Salt
  • Zucchini
  • Cherry tomatoes
  • Eggplant
  • Extra virgin olive oil
  • Ground pepper
kup produkty w Alma24

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Pizza Margherita

  • Małże w sosie pomidorowo – czosnkowym

  • Moskole

  • Pad thai

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Sorbet jabłkowy

    Jabłka umyć, odciąć górną warstwę, usunąć miąższ i gniazda nasienne, a następnie wstawić do lodówki. Miąższ przełożyć do małego naczynia,...

    więcej
  • Tarta cebulowa

    Ze składników ciasta wyrobić gładką masą. Ułożyć w nasmarowanej masłem formie i dokładnie nakłuć dno widelcem. Piec do lekkiego zrumienienia w...

    więcej
  • Sałatka z awokado, szynką parmeńską i jajkiem

    Roszponkę myjemy, suszami i rozkładamy na talerze. Na sałacie układamy pokrojone pomidorki. Następnie rozkładamy pokrojone awokado i poszarpane...

    więcej
  • Focaccia z serem żółtym

    Mąkę przesiać, wlać 5 łyżek oliwy, drożdże rozprowadzone w ciepłej wodzie z miodem oraz sól. Wyrobić ciasto, przykryć ściereczką i odstawić do...

    więcej