Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Poultry burritos

A+ A-
drukuj
  • 350 g poultry
  • 200 ml cream
  • 100 g grated cheese
  • 1 small lettuce
  • 2 small tomatoes
  • 1 bell pepper
  • 1 onion

Sposób przyrządzania:

Cut the meat and mix it with a tablespoon of oil and marinade containing herbs, chilli and garlic. Chop the vegetables and toss together. Put the meat in a hot pan and fry for several minutes. Add 100 ml water, cover and simmer for 4-5 minutes. Pre-heat the tortilla in a pan on both sides. Put the meat and vegetables on the tortilla and spoon over with cheese dressing made of grated cheese and cream. Roll to enclose filling.

kup produkty w Alma24 zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Lettuce
  • Onion
  • Poultry
  • Sour cream
  • Tomatoes
  • Bell pepper
  • Grated cheese
kup produkty w Alma24

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Kanapki z kawiorem

  • Polędwiczki wieprzowe w pesto

  • Rosti light

  • English Breakfast

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Fritata z łososiem i szpinakiem

    Rozgrzać na patelni oliwę, ubić trzy jajka i wylać do naczynia masę jajeczną, następnie dodać kawałki łososia. Szpinak podsmażyć z szalotką i...

    więcej
  • Chłodnik z kefirem

    Warzywa dokładnie umyć oraz zetrzeć na tarce o grubych oczkach (ogórka dodatkowo obrać ze skórki). Śmietanę i kefir wymieszać, dodać starte...

    więcej
  • Pasztet z tofu

    Cebulę posiekać, a następnie podsmażyć na rozgrzanym oleju. Gdy się zarumieni, dodać pokrojone pieczarki i smażyć do momentu całkowitego...

    więcej
  • Burger z jajkiem i szparagami

    Wszystkie składniki zagnieć i odstaw do lodówki na min. pół godziny, a by się przegryzły. Z mięsa formuj płaskie kotlety i smaż z obu stron na...

    więcej