
Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.
Czas obowiązywania: -
|
|
Składniki: | |
1 cebula |
![]() |
1 puszka pomidorów |
![]() |
1 puszka czerwonej soczewicy |
![]() |
1 czerwona papryczka chili lub habanero |
![]() |
12 przepiórczych jajek |
![]() |
100 g sera koziego |
![]() |
2 ząbki czosnku | ![]() |
|
|
Przyprawy ![]() |
![]() ![]() |
dodatkowo: cukier do smaku | |
Przygotowanie: | |
|
|
Zeszklij czosnek z cebulą i papryczką chili, |
|
|
|
zalej pomidorami. |
Dopraw solą, pieprzem, cukrem, papryką, kolendrą i kminem rzymskim. Gotuj ok. 10 minut pod uchyloną przykrywką. |
|
|
Dodaj soczewicę. |
Rozgrzej piekarnik do 200 st. C. Przełóż soczewicę w pomidorach do natłuszczonego naczynia żaroodpornego. |
|
|
Na wierzch wbij przepiórcze jajka |
i ułóż pokruszony kozi ser. |
![]() |
![]() |
Zapiekaj około 5 minut aż białka się zetną. | Podawaj ze świeżym pieczywem i natką pietruszki. |
Zobacz inne przepisy z kategorii: | ||||
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |