Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKTUALNE PROMOCJE

Alma Smart Menu - Jajka przepiórcze na soczewicy w pomidorach

Czas obowiązywania: -

 

 


 

   
 Składniki:  

1 cebula

50252_cebula.jpg

1 puszka pomidorów

60599_food_joy_puszka_pomidory_5907377060253_net.jpg

1 puszka czerwonej soczewicy

60600_8004949210300.jpg

1 czerwona papryczka chili lub habanero

3024_papryczki-chilli.jpg

12 przepiórczych jajek

2945_jajka-przepiorcze.jpg

100 g sera koziego

60601_3523230012980.jpg
2 ząbki czosnku 2863_czosnek-2.jpg
   
 

 

 

Przyprawy 59679_logo-kamis.png: przyprawy: sól i pieprz, 1 łyżeczka cukru, 1/2 łyżeczki słodkiej papryki, po 1/3 łyżeczki  kolendry, ostrej papryki, kminu rzymskiego, natka pietruszki 60101_pieprz-mini.jpg  60593_rozmaryn_mini.jpg
dodatkowo: cukier do smaku  
Przygotowanie:  

60802_zrzut-ekranu-2014-10-20-o-23.23.08.png

60803_zrzut-ekranu-2014-10-20-o-23.23.37.png

 

Zeszklij czosnek z cebulą i papryczką chili,

60805_zrzut-ekranu-2014-10-20-o-23.23.45.png

60806_zrzut-ekranu-2014-10-20-o-23.23.58.png

zalej pomidorami.

Dopraw solą, pieprzem, cukrem, papryką, kolendrą i kminem rzymskim. Gotuj ok. 10 minut pod uchyloną przykrywką.

60808_zrzut-ekranu-2014-10-20-o-23.24.15.png

60809_zrzut-ekranu-2014-10-20-o-23.24.24.png

Dodaj soczewicę.

Rozgrzej piekarnik do 200 st. C. Przełóż soczewicę w pomidorach do natłuszczonego naczynia żaroodpornego.

60810_zrzut-ekranu-2014-10-20-o-23.24.34.png

60811_zrzut-ekranu-2014-10-20-o-23.24.53.png

Na wierzch wbij przepiórcze jajka

 i ułóż pokruszony kozi ser.

60812_zrzut-ekranu-2014-10-20-o-23.25.05.png 60813_zrzut-ekranu-2014-10-20-o-23.25.12.png
 Zapiekaj około 5 minut aż białka się zetną. Podawaj ze świeżym pieczywem i natką pietruszki.

 

Zobacz inne przepisy z kategorii:    
60562_ikona1.jpg 60563_ikona2.jpg 60564_ikona3.jpg 60565_ikona4.jpg 60566_ikona5.jpg
    60105_200x70_3.png

Powiadom znajomego